Çeşme’nin “elektrik mağduru” yapıldığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçede arızalar nedeniyle kesilen ve saatlerce gelmeyen elektrikler yüzünden vatandaşların, ısınma, aydınlanma bile basit ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldiklerini kaydetti; “Bu ayıba son verin” çağrısında bulundu. Uzun süredir GEDİZ AŞ’den kaynaklanan sıkıntılar yaşadıklarını, kişisel temaslarla, sorunların giderilmesi için mücadele ettiklerini kaydeden Tütüncüoğlu, “Mağduriyet giderek artıyor, dayanılmaz boyutlara ulaştı. Bu boşvermişlik ve ihmal yüzünden can kaybı yaşanacak diye endişe ediyoruz” diye konuştu.

 
Donma tehlikesi yaşıyoruz

Çiftlik Mahallesi Muhtarı Özdemir Yurttaş ise, “Çeşme gibi bir yerde, milenyumda taş devrini yaşıyoruz. Yetersiz sayıdaki arıza personeli ve eski elektrik tesisatlarının yaşattığı sıkıntıların haddi hesabı yok. Elektrik direğindeki arızalar yangın çıkarıyor, arsalarımızı, ağaçlarımızı yakıyor. Çoğu ev elektrikle ısınırken, gece yarısında arızanın ne olduğunun anlamaları 6 saat süren, 12-13 saat boyunca elektriklerimizin gelmediği kesintiler yaşıyoruz. Evlerimizde donma tehlikesi yaşıyoruz. Evlerinde diyaliz makinesi gibi cihazlara bağlı yaşamını sürdürenlerse kesinti yüzünden ölüm tehlikesi ile karşı karşıya…” şeklinde konuştu.

 
Elektrikli eşyalar bozuluyor

“Sık sık yaşanan kesintiler yüzünden evimizde bozulan elektrikli aletlere de alıştık. Artık bunların sözü bile edilmez oldu” diyen Reisdere Mahallesi Muhtarı Feridun Akar ise “Rüzgar esiyor elektrik kesiliyor, yağmur yağıyor elektrik kesiliyor, çiğ oluyor, elektrik kesiliyor. Hatta güneş var diye kesildiği bile oluyor. Geceleri sokak lambaları yanmıyor diye insanlar evlerinden dışarı çıkmıyor, çıkanlarsa düşüyor, kolunu bacağını kırıyor. 1978’den beri aynı elektrik tesisatının kullanıldığı iddia ediliyor. Arıza ekibi de sayıca yetersiz, aradıktan saatler sonra geliyorlar. Yıllardır aynı sorunu yaşıyoruz, çözüm istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sokak lambaları çalışmıyor

Ilıca Mahallesi Muhtarı Kamil Baykal ise sık sık kesintiler yaşadıklarını fakat mahalledeki en büyük sorunun ışıklandırma olduğunu söyledi. Yazın birçoğu çalışan sokak lambalarının kış aylarında neredeyse tamamen söndürüldüğünü açıklayan Baykal, şöyle devam etti: “Mahalle sakinlerinin tamamı ışıkların yanmadığı için rahatsız. Sokak lambaları yanmıyor deyip şikayette bulunduğumuzdaysa dalga geçer gibi bir gün çalıştırıp ertesi gün tekrar söndürüyorlar. Sözlü şikayetler sırasında ise, ‘Burada insan yaşamıyor, ne yapacaksınız siz ışığı’ gibi yanıtlar verilmiş. Koskoca Ilıca kış aylarında karanlığa mahkum ediliyor.”