İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu’nun başkanlığındaki toplantıya, İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı H.İbrahim Karazeybek de katıldı. Mahalle muhtarları, turizmciler, oda temsilcileri, esnaflar, emniyet mensupları ve diğer vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunuldu. Başta polis ekiplerinin daha sık devriye gezmesi arzusu dile getirilirken bazı kişilerin hurda toplama bahanesiyle hırsızlık yapmasının önlenmesi, Altınyunus Kavşağı'nın dörtlü olması, otopark sıkıntısı, sokak köpeklerinin saldırıları ve hırsızlık dahil pek çok risk oluşturan yanmayan sokak lambaları gibi problemlere çözüm bulunması talep edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Muçlu, yıllardır sürüncemede kalan şehir güvenlik sistemi (mobese) konusunun İzmir’de yapılan ihaleyle sonuca bağlandığını söyledi. Muçlu, “Çalışmalar süratle başladı. İki haftadır yer altına fiberoptik kablo döşeme çalışmaları sürdürülüyor. Bu çalışmalardan sonra ilk etapta dokuz noktaya, plaka tanıma sistemi ve çevresel alan gözetleme kameraları yerleştirilecek. Sistem, bu yaz hizmete girmiş olacak. Şu anki çalışmalar, yaklaşık 3 kilometrelik güzergâhı kapsıyor. İlk etapta Çeşme merkeze kurulan mobesenin, daha sonra imkanlar dahilinde diğer bölgelere, özellikle Ilıca ve Alaçatı'ya kurulması planlanıyor.” diye konuştu.

MOBESE SUÇ İŞLEME CESARETİNİ KIRIYOR


Çeşme ilçesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Karazeybek ise toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, "Çeşme’de kapkaç aldı başını gitti, cinayetler işleniyor, her taraf soyuluyor, etrafta baliciler var, polis nerede?" gibi şikayet konuları olmamasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Karazeybek, şunları kaydetti: “Huzurun sağlanmasının iki tarafı var. İlki, huzuru sağlayanların bunu iyi bir şekilde gerçekleştirilip gerçekleştiremediğidir. İkincisi ise suç işleyen kişilerin, suç işlemeye karar verme cesareti. İlki için, ‘Polis yatıyor, her şeye göz yumuyor, polis çaresiz, devlet nerede?’ denmediğinden dolayı mutluyum. Bunun için İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu ve ekibine teşekkür ediyorum. İkinci taraf olan kişinin suç işleme cesaretini ortadan kaldırmak için en güçlü yaptırım mobese ise artık Çeşme’de de devrede. Bundan böyle kişiler eskisi gibi kolayca suça yönelemeyecek.”