İzmir'in Ödemiş ilçesinde 9 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı ileri sürülen T.G. ve 18 elemanı, adliyeye sevk edildi. Örgütün teknik takibe takılan, uzun namlulu silah almak için yaptığı, "Büyük otobüslerden, İbrahim Tatlıses'inkilerden" ifadelerinin kullanıldığı telefon görüşmesi üzerine operasyonun erkene alındığı bildirildi. Çetenin, Kaleşnikof silah ve yüzlerce mermi almak için bir kişiyle anlaştığı, bu silahın elebaşı T.G'nin husumeti bulunan H.Y.'ye yönelik bir silahlı saldırıda kullanılacağının değerlendirildiği belirtildi.

Ödemiş ve çevre ilçelerde karıştığı cinayetler nedeniyle 5 yıldır aranan ve bu süreçte 9 kişinin ölümüyle ilgisi olduğu öne sürülen T.G., ilçede büyük panik ve korkuya yol açıyordu. Etrafına yine cinayetten aranan ve firari durumda olan kişileri toplayıp tetikçi grubu oluşturan T.G., aranmasına karşın eylemlerine devam ediyordu. Bir yıl önce T.G.'nin baskılarından bunalan birçok kişi, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'a başvurdu. Yılmaz'ın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri geçen yıl mart ayında çeteye yönelik takip başlattı. Ekiplerin yaklaşık bir yıl süren takibinin ardından T.G. ile adamlarının karıştığı olaylar tek tek belirlendi.


İSİM YAPIP ÇETE KURMAK İÇİN CİNAYET İŞLEDİ


Yapılan araştırmada; T.G.'nin Ödemiş'te Celal Efe'nin yanında uyuşturucu ticareti yaparak suça bulaştığı, etrafında isim yapıp kendine bir çete kurmak için çeşitli cinayetler işlediği belirlendi. T.G.'nin, 6 Ağustos 2005'de Ramazan Karcı ve Hüseyin Kaya ile birlikte miras kavgasında bir akrabasını öldüren Mustafa Coşkun'un öldürülmesi olayına karıştığı, 9 Temmuz 2007'de aynı cinayetle ilgili arandığı arkadaşı Hüseyin Kaya'yı para anlaşmazlığı nedeniyle öldürdüğü, 29 Ocak 2007'de emrinde çalıştığı Celal Efe'yi nam yapıp uyuşturucu ticaretini kendi yönetmek için C.N. ve H.K ile birlikte öldürdüğü, 6 Eylül 2008'de H.Y.'nin azmettirmesiyle kendisini öldüreceğini düşündüğü Onur Tutak'ı İ.C. ile birlikte öldürdüğü, 5 Aralık 2008'de Nurettin Çalık'ı N.P'nin azmettirmesiyle C.N. ile birlikte öldürdüğü belirlendi.

T.G. ve adamlarının, aralarında husumet bulunan H.Y.'nin adamı olduğu gerekçesiyle Özkan Yeşil'e yönelik silahlı saldırı düzenlemek istediği, bir düğün çıkışında çapraz ateşe tutukları Yeşil'le birlikte, yoldan geçen Emine Şeker ve Hüseyin Bağlama'yı da yanlışlıkla öldürdükleri ortaya çıktı. Şahısların 4 Kasım 2010'da da kuyumcu Ş.N.'nin azmettirmesiyle Halil Börekçi'yi öldürmek istedikleri ancak yine yanlışlıkla onun yanındaki İsmail Yorucu'yu öldürdükleri, Börekçi'yi ise yaraladıkları tespit edildi.

T.G.'nin tüm eylemlerini tek tek tespit eden emniyet ekipleri, Ödemiş ilçesinde bu gruba yakın birinin ehliyetinin gerçeğinin ve sahtesinin iki olayda polis tarafından işlem gördüğünü tespit etti. Bu ehliyet kaydından yola çıkan polis, çetenin para trafiğini de tespit etti.


TEKNİK TAKİP NEDENİYLE TELEFON KULLANMIYORLARDI


Suç örgütü elebaşı T.G.'nin internetteki bir arkadaşlık sitesinde, "Zeus" kullanıcı adını kullanarak bir yıl önce tanıştığı sevgilisi Ö.T.'nin hesap hareketlerini incelemeye alan polis, zanlıların teknik takipten kurtulmak için hiç telefon kullanmadıklarını, iletişimlerini ya tek kullanımlık hatlarla ya da telefon kulübelerinden yaptığını da belirledi.

Çete liderinin bir süredir Didim'de, şüphe çekmemek için İngilizlerin kaldığı sitede saklandığı belirlenince operasyon düzenledi. Çarşamba sabahı eş zamanlı yapılan baskınlarda T.G. ile adamları S.B., Y.A., R.S., sitedeki dairenin kapısı kırılarak yakalandı. T.G.'nin sevgilisi Ö.T. İstanbul'da, diğer adamları ise baskın yapılan diğer adreslerde gözaltına alındı. Operasyondan bir gün önce T.G.'nin, haberleri izleyen bir örgüt mensubunun, "Özel harekat baskın yapsa ne yaparız?" sorusuna, "Bizi nereden bulacaklar ki?" yanıtını verdiği, kendisini yakalayan polislere de, "Bizi nasıl buldunuz?" dediği kaydedildi. T.G.'nin, polis baskını sırasında pencereden kaçmaya teşebbüs ettiği ama dışarıda özel harekat polislerini görünce kaçmaktan vazgeçerek tekrar eve girdiği ifade edildi.


SEVGİLİSİNİN GERÇEK KİMLİĞİNİ SORGUDA ÖĞRENDİ


Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ö.T'nin, kendisini "işadamı Ali" olarak tanıtan sevgilisi T.G.'nin gerçek kimliğini ve 9 cinayetle ilgisinin olduğunu sorgulanması sırasında öğrendiği ve fenalık geçirdiği bildirildi. T.G.'nin Ö.T'nin ailesini de kandırdığı, kızlarıyla evlendiğini söyleyerek sahte evlilik cüzdanı hazırlayıp gönderdiği ortaya çıktı.

T.G.'nin ayrıca, yanında topladığı sabıkalı kişiler aracılığıyla tehdit ve baskıyla haraç topladığı, adamları üzerine Ödemiş, Edremit ve İzmir'de finans şirketi çalıştırdığı, yanındaki şahısların nakliye şirketine baskıyla iş yaptırdığı da belirlendi. Çetenin çökertilmesinin ardından yeni başvuruların olabileceğini kaydeden polis, operasyonun yeni müracaatların ardından genişleyebileceğini bildirdi. Operasyonda yapılan aramalarda da 5 adet tabanca, bin 400 fişek, 15 sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi, 21 sahte plaka ve örgütün eylemleriyle ilgili diğer deliller ele geçirildi.

Kişisel gelişim kitaplarına özel ilgisi bulunduğu tespit edilen T.G.'nin, alacak-verecek meselesi nedeniyle anlaşmazlığı bulunan tarafları bir araya getirerek kurduğu ''Divan''da yargıladığı ve ''sorunu çözdüğü'' kaydedildi.

Çete lideri T.G. ve aralarında sevgilisinin de bulunduğu 18 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. T.G. ile cinayet olaylarında tetiği çektikleri ileri sürülen bazı adamlarının çelik yelek giydiği görüldü. Zanlılar, zırhlı araçla adliyeye gönderildi.