Çiğli Belediyesi tarafından çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan eğlenceli eğitim çalışmaları devam ediyor. Belediye'nin birçok mahallede yürüttüğü katı atıkların geri kazanımı projesinin aileler tarafından benimsenebilmesi için proje kapsamına alınan çocuklara yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında geçtiğimiz haftalarda tiyatro, panel ve görsel sunumlarla, çocuklara katı atıkların toplanarak yeniden kazanılmasının önemi anlatılmıştı.

ÇEVKO, Atkasan ve Çiğli Belediyesi işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında bir diğer etkinlik ise, Çiğli Cumhuriyet Meydanı'ndaki eğitim çalışması oldu. Şişme oyun parkurlarında oynayan ve çeşitli eğlence aktivitelere katılan çocuklar, gün boyunca katı atıklarla ilgili bilgi aldı. Çocuklara ayrıca geri kazanımın nasıl olduğu, hangi maddelerin geri kazanılabileceğinin anlatıldığı kitaplar da dağıldı.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, geri kazanımı yaygınlaştırmak ve aileler tarafından benimsenmesini sağlamak amacıyla başta çocuklara yönelik olmak üzere eğitim çalışmalarını artırdıklarını söyledi. Ailelerden olumlu tepkiler aldıklarını da anlatan Başkan Solak, pilot bölgelerde başlayan projenin en kısa sürede tüm mahallelerde uygulanacağını söyledi.