İzmir için tarihi değere sahip Kültürpark'ı “daha çok yeşil, daha az beton” sloganıyla geleceğe taşımayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla hazırladığı projeyi toplumun her kesimiyle paylaşıyor. Projenin tüm detaylarıyla anlatıldığı Pakistan Pavyonu'ndaki serginin son ziyaretçileri, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve il yöneticileri oldu.

 
Eleştirileri dinledi, projeyi inceledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Hülya Arkon'un gerçekleştirdiği sunumun ardından bir değerlendirme yapan İl Başkanı Güven, “Kültürpark, Türkiye tarihine damga vurmuş bir yer. Burası Türk insanı için çok değerli bir alan. Sadece bir yeşil alan olarak düşünmemek lazım, burası aynı zamanda tarihi bir değere sahip. Onun için çok farklı bir konumda değerlendirmek, hem kültürü hem de yeşil alanı bir arada yorumlamak lazım” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alanı mevcut durumundan çok daha iyi bir konuma taşımaya ve gerçek tarihsel kimliğini yeniden vermeye çalıştığına dikkat çeken Güven şunları kaydetti:

“Artık bazı şeylerin değişmesi, yeniden yapılanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi bu amaca yönelik olarak burayı planlamış. Yeşilini daha da artırmış. Bazı binaları yıkarak yeşil alana katmış. Ağaç sayısını daha da artırmış. Bazı noktaları yeşillendirerek, daha çok halka açarak kullanımı olumlu hale getirmiş. Burada tartışma konusu olan, şu anda fuar alanı olarak kullanılan holler var. 'Burası yıkılsın, yeşil alan olsun' diye görüşler de var ama burada kültür faaliyetlerinin sürdürülmesi ve tarihi kimliğinin de korunması gerekiyor. Onun için böyle bir alana ihtiyacımız var. Büyükşehir bence son derece güzel planlanmış. Bu projeye yönelik eleştirileri olan arkadaşları da dinledim. Çok abartılı şeyler yok. Konuşarak da bazı şeyler telafi edilecek durumda. Karşılıklı olarak değerlendirilirse, bu meseleler hallolur. Kü ltürpark sadece İzmir'in değil Türkiye'nin hizmetine daha iyi şekilde kazandırılır. Kültürpark'ın tarihi misyonunu önemsemek lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihsel kimliğini de yaşatarak burayı İzmir'in ve Türkiye'nin hizmetine açacaktır.”