CHP Seferihisar İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ziyarete, CHP İzmir milletvekillleri Alaaddin Yüksel, Mustafa Moroğlu, çok sayıda vatandaş ve Düzce Köyü halkı katıldı. Caminin avlusunda gazetecilere açıklama yapan CHP Seferihisar İlçe Başkanı Hüseyin Ercan, Ak Parti hükümetini eleştirdi. Hükümeti dini politikaya alet etmekle suçlayan Ercan, şunları söyledi:

“90 yıllık Cumhuriyet tarihimizde, hiçbir Cumhuriyet hükümetinin yapmadığı şekilde bugünkü AKP hükümeti kutsal dinimizi çirkin bir şekilde politikaya alet etmekte, halkımızın dini duygularını sömürerek, oluşturdukları rant ekonomisini daha da ileriye götürmek istemektedir. Bu akıl ve ahlak dışı davranışlarını yine dini sömürerek, iftira atarak taçlandırmaktadır. Bugün şu basın toplantısı yaptığımız yer, AKP’nin yalanlarının nasıl ortaya çıktığının en önemli kanıtlarından biridir.”

Kasım Çelebi Camisi’nin,Başbakan Erdoğan’ın “Camiyi Ahır Yaptılar” dediği cami olduğunu kaydeden Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Soruyorum sizlere, burada bir ahır mı görüyorsunuz yoksa tertemiz ibadete açık bir cami mi? İşgal sırasında işgal kuvvetlerinin vahşiliği nedeniyle ahır haline gelen bu camiyi, 1936 yılında, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yayın üzerine onarıp temizleyerek tekrar ibadete açan bizzat Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yine bu caminin medresesini restore etmek için proje hazırlatan, Anıtlar Kurulu’na sunan ve kaynak tahsis edilmesi için İl Özel İdaresi’ne başvuran Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Tunç Soyer’dir. Vatandaşlarımızın dini duygularını pervasızca sömürmekten ve iftira atmaktan çekinmeyen Sayın Başbakan şunu çok iyi bilmelidir: Cumhuriyet Halk Partisi, onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları İsmet Paşa, Mareşal Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir ve niceleri olmasaydı Sayın Başbakan Türkiye’de acaba namazını kılacak cami bulabilecek miydi? Çünkü o camilerin yerinde kim bilir neler olacaktı?”

CHP İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel de, Başbakan Erdoğan’ın her hafta salı günleri yaptığı grup toplantısında, özellikle halkın dini duygularını sömürecek şekilde yanlış bilgiler verdiğini ve halkı yanıltmaya çalıştığını söyledi.

Yüksel, “Böylesine güzel bir köyde köylünün sıkıntılarını konuşmak yerine gündemi değiştirmeye çalışıyor. Dünyanın en pahalı mazotunu bizim köylümüz, en yüksek kredisini bizim köylümüz ödüyor. Bunlarda suni gündemlerle örtü kapatılıyor. Genel Başkanımız yakın zamanda Başbakan’ın İzmir yalanlarıyla ilgili açıklamalar yapmaya hazırlanıyor. Bakalım bunları açıklandıktan sonra nasıl bir açıklama yapacak, insanların yüzüne nasıl bakacaklar.”