Çiğli İlçesi'ndeki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu fabrikada bugün saat 15.45 sıralarında yangın çıktı. Fabrikadan yükselen siyah dumanlar gökyüzünü kaplarken peşpeşe patlamalar meydana geldi. İtfaiye ekipleri, korku yaratan yangını söndürmek için çalışmalara başladı.

Bugün saat 15.45 sıralarında, Çiğli İlçesi'ndeki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 10002 Sokak'taki Gündoğan Tuncer'e ait olduğu belirtilen, ambalaj sanayisi için mürekkep üretilen bir fabrikada, iddiaya göre vernik motorunun patlamasıyla yangın çıktı. Fabrikada bulunan kimyasal maddeler nedeniyle yangın bir anda büyürken, gökyüzünü simsiyah bir duman kapladı. İçeride bulunan 10'u aşkın işçi dışarı çıkıp canlarını kurtarırken, üç katlı fabrikada patlamalar da meydana geldi. Gökyüzüne yükselen dumanlar İzmir'in birçok semtinden görülürken, vatandaşlar arasında korkuya neden oldu. Haber verilmesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve bağlı gruplarından 40 yakın itfaiye aracı olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri, su ve köpük sıkarak yangına müdahale etti. Binanın çatısı çökerken, yangın kısmen kontrol altına alındı. Alevler yan tarafta bulunan ve soğutma panelleri üreten bir işyerine de sıçradı, ancak kısa sürede söndürüldü.

Polisin çevredeki yolları trafiğe kapatıp önlem aldığı yangına müdahale eden itfaiye görevlilerinden bazıları, dumandan etkilendi. İzmir İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır'ın da aralarında bulunduğu itfaiye görevlilerine olay yerindeki ambulanslarda müdahalede bulunuldu. Dumanların çıkmaya devam ettiği fabrikadaki kısmen kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.