Eskiyenler yenilenirken, birçok parka da çok amaçlı yeni çocuk oyun grupları yerleştiriliyor. Spor yapmak isteyenleri de unutmayan Çiğli Belediyesi, ilçedeki parklara fitness spor aletleri yerleştiriyor.

Çiğli Belediyesi ilçedeki parklarda bulunan dış mekan çocuk oyun guruplarını yenileme çalışmalarını hızlandırdı. Eskiyen ve kırılan oyun gurupları sökülürken, yerlerine 6-12 ile 12-18 yaş grubu çocukların yararlanabileceği çok amaçlı yeni oyun grupları yerleştiriliyor. Özellikle kadınlardan büyük talep gören fitness aletleri de ilçedeki çok sayıda parka yerleştirilmeye devam ediyor. Vücudun çeşitli bölgelerini çalıştıran 6 – 8 parçadan oluşan fitness spor aletleri, mahallelilerin büyük beğenisini topluyor.

Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ilçedeki parkların bakım ve yenileme çalışmalarını özellikle kış aylarında yoğunlaştırdıklarını belirterek, kısa süre içinde tüm parkların elden geçirilmiş olacağını söyledi. Eskiyen oyuncakları yenilediklerini ve oyun grubu olmayan parlara da modern, çok amaçlı, yaş gruplarına uygun entegre çocuk oyuncakları yerleştirdiklerini belirten Başkan Metin Solak, vatandaşların da bu çalışmalardan memnuniyet duyduğunu söyledi. Belediyeye ulaşan taleplerin başında spor aletlerinin geldiğini, bu nedenle bu talebi karşılamaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Solak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çiğli’de 200’ün üzerinde park var ve sürekli bakım yapıyoruz. Son günlerde çocuk oyun grupları ve spor aletleri yerleştirme konusunda çalışmalarımızı hızlandırdık. Modern park uygulamalarını ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Parklarımızın tamamını elden geçirerek, halkımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”