Çiğli Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü işbirliğiyle, belediye idari binada çalışan tüm personel için belediye konferans salonunda etkili iletişim semineri düzenlendi. Saygın Danışmanlık Firması'dan Kişisel Eğitim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın tarafından verilen eğitim, personelin de aktif katılımıyla oldukça hareketli geçti. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da çalışmayı belediye çalışanlarıyla birlikte izledi.

Belediye personelinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, etkin iletişimin önemi, kurum içi iletişim, beden dili, ekip çalışması, etkin zaman kullanımı, vatandaşla doğru iletişim, kişisel özelliklerin renklerle kodlanması gibi temel konular üzerinde duruldu. Kişisel Eğitim Uzmanı Saygın, teorik eğitimin yanı sıra, sahneye davet ettiği personelle yapılan çeşitli drama ve oyunlarla pratik eğitimi de anlattı. Özellikle ekip çalışması ve doğru iletişim konuları üzerinde duruldu.

Doğru iletişim sağlanacak


Halka hizmet üreten kurumlarda vatandaşla kurulan doğru iletişimin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Metin Solak, ailede kurulan iletişim kadar iş yerinde sağlanan iletişimin de sağlıklı olmasını istediklerini söyledi. İletişim sürecinde önemli olan unsurlardan birinin karşımızdaki insanı dinlemek olduğunu kaydeden Solak sözlerini şöyle sürdürdü; "Öncelikle karşımızdakini sabırla dinlemeyi öğrenmeliyiz. Hem ailemizde hem de belediyemizde vatandaşımızı sakince dinlemeliyiz. Vatandaşımıza davranırken doğru vücut dili kullanmamız gerekiyor. Ekip çalışmasının önemini bir kez daha bu eğitim sayesinde kavradık. Amacımız vatandaşla devamlı olarak karşı karşıya olan personelimizin güler yüz ve doğru iletişimle görevlerini yapabilmelerini sağlamak."