Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün çocuklarda hayvan sevgisini artırmak ve bilinç oluşturmak amacıyla başlattığı proje devam ederken, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da çocukları yalnız bırakmıyor.

İlçede bulunan 34 ilköğretim okulunun birinci sınıflarıyla özel ve devlet anaokulu öğrencileri, haftanın iki günü okullarından alınarak, veterinerlik binasında hayvanlar hakkında bilgi alıyorlar. Bu toplantılara zaman zaman katılan Başkan Solak da çocuklarda çevre bilincinin oluşması için doğa ve hayvanlar konusunda bilgi vererek onlarla sohbet ediyor.

Temel bilgiler veriliyor


EVKA 2'deki Veteriner İşleri Müdürlüğü eğitim salonundaki eğitimde hayvanlara karşı duyulan sevgi, hayvan seçimi, evcil hayvan bakımı, hayvandan insana bulaşan hastalıklar ve korunma yolları, sokak hayvanları sorumluluğu ile hayvanlarla ilgili sorunlarda nerelere başvurulacağı gibi temel bilgiler veriliyor. Hayvanlarla ilgili kısa film izlettiriliyor ve merkezde bulunan canlı hayvanlar çocuklara gösteriliyor.
Çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren edinilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Metin Solak, çocuklarla bir arada olmaktan büyük keyif aldığını söyledi. İlçedeki tüm çocuklara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Başkan Solak, "Bu projemiz heyecan yarattı. Okullarımız büyük mutluluk duyarak projemizin içinde yer aldı. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz de bu çalışmadan son derece memnun" dedi.