Çiğli Belediyesi tarafından ilçedeki sahipli ve sahipsiz kedi ve köpeklerin aşılanması amacıyla ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başlatıldı. Avrupa Birliği'nin desteklediği 'Türkiye'de Kuduz Hastalığı ile Mücadele Projesi' kapsamında Tarım İl Müdürlüğü'nden sağlanan aşılarla hayvanlar 30 Nisan tarihine kadar aşılanacak.

Ahmet Taner Mahallesi'nde bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü binasında başlayan kampanyaya yoğun ilgi gösterilirken, kampanya kapsamında 500 hayvanın aşılanması planlanıyor. Kuduz aşısı kampanyası özellikle arazi yapısı nedeniyle sokak hayvanı sayısı fazla olan Harmandalı, Kaklıç ve Sasalı bölgelerinde yoğunlaşıyor.

Kampanyaya destek olan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, vatandaşların ücretsiz aşılamaya ilgi göstermesinden mutlu olduklarını söyledi. Kuduz hastalığı ile mücadelede her türlü önlemi almaya özen gösterdiklerini, bu nedenle ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başlattıklarını belirten Başkan Solak, "Çiğli'de hayvan sayısı oldukça çok. Özellikle sahipsiz hayvanlar konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Onların tedavi, kısırlaştırma ve aşılarını düzenli takip ediyoruz. Öte yandan sahipli hayvanlarımıza da bakıyoruz. Ücretsiz kuduz aşısı kampanyası ile çok sayıda hayvanı kısa sürede aşılamak istiyoruz" dedi.