Çiğli Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokole göre 1 Nisan'dan itibaren Çiğli'de ikamet eden kadınlar ile engelliler girişimcilik kursuna katılarak sertifika alabilecekler.

200 kadın ve 150 engelli başvurdu

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılınç arasında imzalanan sözleşmeyle iki kurum arasında mutabakata varıldı. Sözleşme gereği 9 günlük yoğunlaştırılmış kursun ardından sertifika alan kadın ve engelliler KOSGEB'in kredilerinden faydalanabilecek. Çiğli Belediyesi'nin eski binasında verilecek kurslara katılmak için 200 kadın ve 150 engelli başvurdu.

100 bin lira kredinin 30 bini hibe

Girişimcilik kursunun pek çok kazanımı olduğunu dile getiren Merkez Müdürü Oğuz Kılınç, "Biz iş bulmak yerine, kadın ve engellilerimize kendi işini kurabilme özgürlüğü sunuyoruz. Bu aynı zamanda başka kişilerin de istihdamını sağlıyor. 100 bin lira kredinin 30 bini hibe. 30 bin lirayı kuruluş dönemi harcaması adı altında hibe olarak girişimciye sunuyoruz. Kalan 70 bini ise uzun vadede ve sıfır faizle geri ödenmek koşuluyla girişimcilerimize veriyoruz. Ayrıca yurt dışı fuarları, eğitim danışma gibi masrafları da karşılıyoruz" diye konuştu.

Başkan Metin Solak: "Kendi işiniz hayal değil"

Özellikle kadın ve engellilerin daha fazla toplumun içinde yer almasını istediklerini bu nedenle de böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Metin Solak ise, sözlerini şöyle sürdürdü; "Kadın ve engellilerimiz hem kendi işlerini kurabilirler, hem de başkalarına istihdam olanakları sunabilirler. Kadınlar ve engellilerimizden şimdiden ciddi anlamda başvuru var. 9 günlük yoğunlaştırılmış kursun ardından alacakları sertifikalarla kredilerden faydalanarak hayallerini gerçekleştirebilirler. Tüm kadın ve engellilerimizi bekliyoruz."