Muharrem ayı nedeniyle Küçükçiğli Cemevi ve Cem Vakfı İzmir Şubesi Harmandalı Cemevi’nde aşure günü etkinlikleri düzenlendi. Küçükçiğli Cemevi’nde düzenlenen aşure günü etkinliğine Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Türkiye Alevi – Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin, CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mersiye, şiir ve deyişlerin okunduğu etkinlikte, Küçükçiğli Cemevi Başkanı Dursun Metin ve Cemevi Hocası Hıdır Gül tarafından aşure gününün önemi ve anlamı anlatıldı.

BAŞKAN SOLAK; “BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Başkan Metin Solak, dünyanın her yerinde zulüm ve katliamların yaşandığını belirterek “Toplum olarak birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Aksi takdirde kimse bize sahip çıkmaz” dedi. İslam aleminin en büyük katliamının Kerbela’da yaşandığını, bunun acısını da unutmamak gerektiğini belirten Başkan Solak şöyle konuştu; “ Toplum olarak çok baskı gördük. Hala değişik boyutlarda dünyanın bir yerlerinde katliamlar oluyor. Geçmişimize sahip çıkıp, geleceğe de bu kültürü yansıtmak zorundayız.”

KAYMAKAM ARI: “EN HOŞGÖRÜLÜ ÜLKE TÜRKİYE”


Dünyanın en hoşgörülü ülkesinin Türkiye olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Mustafa Arı, dünyadaki gerginliklerin birçoğunun İslam ülkelerinde yaşandığına dikkat çekerek, şöyle konuştu; “Ancak bize düşen kavga etmemek. Dünya’da Türkiye kadar hoşgörülü bir toplum yok. Bütün dinler bir arada yaşıyor. Aramıza fitne koyan düşmanlar var ama biz buna kanmamalıyız” dedi. Konuşmaların ardından dualar okundu ve dağıtılan aşureler yendi.

HARMANDALI ve GÜZELTEPE’YE YENİ CEMEVİ


Aşure etkinliklerinin bir diğeri ise Harmandalı Mahallesi’nde bulunan Cem Vakfı Cemevi’nde devam etti.  Cemevi Başkanı Nurettin Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe yoğun katılım yaşandı. Okunan mersiyelerin ardından konuşma yapan Başkan Metin Solak, Çiğli’de 4 adet cemevi yapmayı planladıklarını ve projelerin hazırlandığını belirterek, ilk olarak Harmandalı ve Güzeltepe’de çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Bu müjdeyle büyük alkış alan Solak, “Ben projeyi hazırladım. Çok şık ve mimari olarak da halkımıza yaraşır bir cemevini halkımızın hizmetine sunacağız. Önceliğimiz acil ihtiyaç bulunan Harmandalı ve Güzeltepe. Her iki bölgeden yoğun talep geliyordu bizler de bunu gerçekleştirmek için kolları sıvadık” dedi.