Çiğli Belediyesi, Kaymakamlık ve Ege Pedal Derneği tarafından düzenlenen altın ödüllü yol ve kriteriyum bisiklet yarışması 16 Haziran Cumartesi günü İstasyonaltı Mahallesi Çiğli Deniz Park önünden verilecek start ile başlayacak. Bisikletçiler, Harmandalı ve Sasalı'yı içine alan 35 kilometrelik parkurda mücadele edecek. Yurtiçinden ve Kıbrıs'tan 250 amatör ve profesyonel sporcunun kayıt yaptırdığı turnuva, bisiklet meraklılarına Çiğli'de iki gün heyecanlı gün yaşatacak.

Turnuva, bayanlar, junior (14-17 yaş), under (18-23 yaş), elite (24-30 yaş), master (31-40 yaş), master (41+yaş) kategorilerinde düzenlenecek. Yarışmada dereceye girenlere altın ödülünün verileceği turnuvanın ödül töreni ise pazar günü Deniz Park'ta oluşturulacak tören alanında yapılacak.

Çiğli'nin bisiklet sporunun yapılabileceği en elverişli alanların başında olduğunu ve bu nedenle bisiklet sporuna önem verdiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ilçede çok sayıda sporcunun katıldığı yeni bir turnuvanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. 6 ay önce dört hafta süren bisiklet yarışlarına da ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Başkan Solak, bu kez daha geniş bir katılımın sağlandığı bir turnuva düzenlendiğini söyledi.