Çiğli’nin cadde ve sokakları yeni alınan yeni süpürme araçlarıyla daha kısa zamanda temizlenecek. Belediye daha önce bir süpürme aracıyla hizmet üretirken, alınan iki yeni süpürme aracıyla daha fazla cadde ve sokağa hizmet götürülecek. Ancak süpürme aracı sayısını beşe çıkarmayı planlayan Başkan Metin Solak, iki yeni süpürme aracı alınması için bir sonraki mecliste karar aldıracak.

Maliyetler düşecek, kalite artacak

Yeni alınan araçlarla birlikte üç süpürme aracı Çiğli’nin 27 mahallesinde hizmet üretecek. Zaman ve işçilik gibi maliyetler düşerken, yol süpürme araçları ile daha kaliteli temizlik yapılacak. Yeni süpürme araçları, üzerindeki fırçaların dönüşü sayesinde süpürme yapma, süpürme sırasındaki tozları su fıskiyeleri ile kontrol altına alma ve vakumla topladığı çöpleri haznesinde biriktirme özelliğine sahip.

Başkan Solak araçları inceledi

Yeni alınan araçların nasıl çalıştığını bizzat inceleyerek alınmasına karar veren Başkan Solak, Çiğli’ye en kaliteli hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyledi. Yeni alınan araçlarla zaman ve işçilik maliyetini düşürdüklerini, bununla beraber çok daha kaliteli bir temizliği halka sunacaklarını ifade eden Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçemiz oldukça geniş bir coğrafyada konumlanmış durumda. Çok sayıda cadde ve sokağımız bulunuyor.  Hizmetlerimizin tamamında kaliteyi ön plana alıyoruz. Yeni aldığımız temizlik araçlarıyla kısa zamanda çok iş yapacağız. Zaten çöp toplama ve diğer temizlik hizmetlerimiz sorunsuz şekilde yürüyor. Ancak biz cadde ve sokaklarımızı hem süpürüp hem de yıkamak istiyoruz. Bir aracımız vardı ve yetişmekte zorlanıyorduk. Şimdi iki tane satın alarak hizmete sunuyoruz. Önümüzdeki ay alacağımız meclis kararıyla da iki yeni araç daha alacağız. Böylece beş süpürme aracımızla kentimizde istediğimiz anlamda temizliği yapmış olacağız.”