Olay, geçen 28 Ağustos’ta meydana geldi. Çeşme’de bir restoranda aşçı Osman Çetin, 2 yıl önce evlendiği Hatice Çetin’in kendisini aldattığını ve 1 yaşındaki çocuklarının kendisinden olmadığını öne sürerek, tartışmaya başladı. Daha önce pavyonda çalıştığı belirtilen Hatice Çetin, bunun doğru olmadığını savundu. Eşinin söylediklerine inanmayan Osman Çetin, kendisini aldattığını düşündüğü eşi Hatice’yi, yeğeni B.Ö. ve onun arkadaşı B.A.S.’yi de yanına alarak gezdirme bahanesiyle götürdüğü Urla yakınlarında öldürttü.

Cinayet ardından vicdan azabı çeken B.Ö., Eskiizmir Polis Merkezi’ne giderek, "Üç gündür uyuyamıyorum, kötü rüyalar görüyorum, yengemi boğarak öldürdüm. Dayım ve bir arkadaşım da bana yardım etti”"diyerek teslim oldu.

Soruşturma başlatan jandarma ekipleri, otoyol kenarında toprağa gömülü cesedi buldu. Yapılan incelemede Hatice Çetin’in boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Osman Çetin., yeğeni B.Ö. ve ve cinayete yardımcı olduğu belirtilen B.A.S., gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan üç kişi tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, Osman Çetin hakkında ’İştirak halinde eşini tasarlayarak öldürme, birden fazla kişi ile nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 25.5 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Savcı, yaşı küçük olan B.Ö. ve B.A.S., hakkında da Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde aynı suçlardan yargılanmaları için iddianame hazırladı.

İddianamede süpheli B.Ö.'nün yengesini öldürdükten sonra tecavüz ettiği de yer aldı. İlk duruşmaların ardından iki dosyada 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirildi.

'BENİ ALDATIYORDU'


İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Osman Çetin ile B.Ö. ve B.A.S. son kez hakim önüne çıktı. Osman Çetin, daha önce verdiği ifadesini tekrarladı. Çetin, eşi ile evliliklerinden 1 yaşında çocukları olduğunu, olaydan 6 ay önce ayrı yaşamaya başladıklarını ifade ederken, şunları anlattı:

"Zaman zaman yeğenim B.Ö. yanıma gelip, bana Hatice’yi kötüleyip, 'Sen ne biçim erkeksin, eşin pavyonda patronuyla yatmış, hatta benimle de yatmak istedi' diyerek sürekli beni kışkırtıyordu. Hatice ile karşılaştığımızda da aynı şekilde kendi de bana 'sen ne biçim erkeksin' dedi. İkisi arasında birşey olabileceğini düşündüm. Olayın olduğu gün Hatice ile yeğenimi söyledikleri konusunda yüzleştirmeye karar verdim. Hatice ile yeğenim arabada tartışmaya başladı. Birden, eşimin arkasında oturan B.Ö., şarj kablosuyla boğazını sıkmaya başladı. Kopunca da eliyle boğmaya devam etti. Ben engellemeye çalıştım, ancak elinde bıçak olduğu için beni de tehdit edince korktum."

ÖNCE ÖLDÜRDÜM, SONRA TECAVÜZ ETTİM


B.Ö., ise ifadesinde şunları söyledi,

"Olaydan 5- 6 ay kadar önce dayımın kayınpederi ile kavga ettik. Dayım beni telefonla arayıp, 'Alaçatı’ya gel seninle bir şey konuşacağız’ dedi. Dayım, eşini telefonla arayıp gelmesini istedi. Yengemin yanında çocuğu da vardı. Araçla Çeşme otobanda giderken, telefon şarj kablosunu yengemin boğazını doladım. Yengem gevşetmeye çalıştı, şarj kablosu koptu. Bu kez de elimle boğmaya devam ettim. Kurtulmak için çok çaba sarfetti. Çocuk ağlamaya başladı. Dayım çocuğu yanına aldı. Yengemin tepki vermesi kesilince nabzını yokladım, kalbini kontrol ettim ve çimdikledim. Yengemi öldürdükten sonra tecavüz ettim. Dayım ile B.A.S. de olanları gördü. Dayım ile diğer sanık, bana yengemin ölmediğini, bayıldığını söyledi. Ardından dönüp, üç kez daha bıçağı vücuduna sapladım."

Diğer sanık ise suçlamayı kabul etmedi.

AĞIR CEZA VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık Osman Çetin'in Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen 'cezai ehliyetinin tam olduğu'nu belirten raporu okudu. Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti, hiç indirim yapmadan sanık Osman Çetin'i 'eşini öldürtmek suçundan' ağırlaştırılmış ömürboyu ve 'cinsel istismara iştirak etmek' suçundan 15 yıl, B.Ö.'yü 'cinayet' suçundan önce ağırlaştırılmış ömürboyu, ardından yaşının küçük olması nedeniyle 20 yıl, 'cinsel istismar' suçundan da 12 yıl olmak üzere toplam 32 yıl, B.A,S.'yi de 12 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.