Olası bir doğal felaket sonrası için lojistik ve ekipman çalışmalarını tamamlayan Karşıyaka Belediyesi’nin AKUT, Türk Kızılay’ı, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ve TRAC işbirliğiyle gerçekleştirdiği etkinlikte, 300 ilköğretim öğrencisi uygulamalı olarak eğitim aldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın da katıldığı uygulama için 12 eğitim istasyonu kuruldu. Minik öğrenciler, Karşıyaka Belediyesi simülatöründe deprem anında neler yapmaları gerektiğini yaşayarak öğrenirken, Arama Kurtarma Aracı’ndaki ekipmanlarla da enkazdan nasıl insan kurtarılacağının tatbikatını yaptı. Alana kurulan sahra çadırlarında afet bölgelerinde kullanılan diğer malzemeler hakkında da AKUT gönüllülerinden bilgi alan öğrenciler, yangın ve deniz kazalarına ilişkin kurtarma çalışmalarında ne yapmaları gerektiğini de öğrendi.

Çocuklarla birlikte alanı gezen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kentin kurulduğu zeminin taşıdığı risklerin farkında olduklarını belirterek, “Biz belediye olarak bu konudaki hassasiyetimizi çalışmalarımızla gösteriyoruz. Hazırlıklarımızı yaptık. Şimdi sıra bilgilendirmeye geldi. Karşıyakalıları, neler yapmaları gerektiği konusunda eğitiyoruz. Kentimizdeki sağlıksız binaların çözümü ise dönüşüm projelerimiz olacak. Biz, büyükler olarak bu işleri yaparken, geleceğin sahibi olan siz küçükler de, bu konuda denetleyici olun. Yaşadığınız mekanların dayanıklılığını sorgulayın. Sizler belki 50 yıl sürecek değişimi daha da hızlandırabilirsiniz. Geçmişteki vurdumduymazlıkları yok edebilirsiniz” dedi.

Bostanlı Pazaryeri’nde kurulan afet eğitiminin başlangıcında konuşan AKUT İzmir Birim Lideri Ömer Karaca çalışmaları hakkında bilgi vererek, “ İzmir’de 11 adet deprem fayı bulunuyor. Depreme karşı hazırlıklı olmalıyız. Kurduğumuz istasyonlarda bu eğitimleri yakından göreceksiniz. Karşıyaka Belediyemiz ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz” diye de ekledi.