Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törende Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan tarafından ilçe sınırlarında yer alan ve şenliklere katkı koyan yedi ilköğretim okulu müdürüne teşekkür plaketi sunuldu. Ayrıca Romanya, Kırgızistan, Makedonya, K.K.T.C., Diyarbakır, Gaziantep ve Erzurum'dan gelen misafir çocukları kendi evlerinde ağırlayan aileler de gecede onurlandırıldı.

Dünya'da çocuklara armağan edilen tek bayramı layıkıyla kutladıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bu yıl uluslararası olarak düzenlenen şenliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti. Türk insanın hoşgörüsünü, misafirperverliğini, sevgisini çok iyi bir şekilde gösterdiklerini belirten Başkan Tartan, bu sayede çok önemli bir tanıtım çalışması gerçekleştirildiğini ve Türkiye turizmine çok önemli katkılar sağlandığını ifade etti.


Eğitime katkı 5 milyonu aştı


Türkiye'de yerel yönetimler arasında eğitime en fazla katkıyı veren belediye olduklarını vurgulayan Tartan, "Şu ana kadar 5 milyon TL'yi okullarımızın, ailelerimizin, çocuklarımızın emrine verdik" dedi. Yerel yönetimlerin böyle bir görevi olmamasına rağmen eğitime verilen desteklerin süreceğini söyleyen Tartan, çocukları, gençleri, aileleri mutlu bir toplumun daha huzurlu bir gelecek inşa edeceğini dile getirdi.


Sporcular da unutulmadı


Gecede, Konak Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yer alan sporculara da yıl boyunca gösterdikleri başarılar nedeniyle teşekkür plaketleri sunuldu. Törende, Başkan Dr. Hakan Tartan, Konak Belediyesi formasıyla basketboldan futbola, kickbokstan jimnastiğe, voleyboldan yelkene kadar pek çok farklı dalda mücadele veren gençleri bizzat kutladı. Spor yapma olanağı bulmakta güçlük çeken gençlere Spor Okulları ile bir fırsat yarattıklarını belirten Tartan, "Önümüzdeki süreçte yeni spor alanları kazandırılarak, yeni kurslar açarak daha çok gencin spor olanaklarından yararlandırılması sağlanacak. Asıl amacımız gençlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak. Hedefimiz ise; gençlerin, başarılı oldukları spor dallarında önünü açmak, onları profesyonel yaşama, milli takım kadrolarına kadar taşımak olacak" diye konuştu.