İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cennetçeşme'de hizmete açılan Kentli Merkezi'nde kurslara katılan aileler, 'daha sağlıklı ebeveyn' olmayı öğrendiler. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte düzenlenen 7 haftalık eğitime katılanlar arasında, torunları için gelenler de vardı. Kurslarda, özellikle çocukların gelişimi için en önemli yaşlar olarak bildirilen 0– 6 yaş grubu çocuklarla iletişim kurma konusunda çeşitli bilgiler verildi. 7 hafta süren eğitimlere 20 ebeveyn katılarak bilgilerini artırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyacağı kentsel dönüşüm projelerinin bir ayağının da sosyal dönüşüm projelerinin olacağını söyleyen Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Muhittin Selvitopu, "Bu tür çalışmalarımız yoğunlaşarak devam edecek. Meslek edindirme kursları ve bilinçlenmeye yönelik bu tarz eğitimlerimiz sürecek. Bunlara katkı veren kursiyerlerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

ÇYDD yönetim kurulu üyesi Seha Şahin ile Eğitim Komsiyonu görevlisi Güler Can ise programla ilgili şunları söyledi:

"Ailelerle daha iyi iletişim nasıl kurarız, onları nasıl hazırlarız konularında eğitim verdik. Yanlışları varsa onların yerine doğruları koymaya çalıştık. Ailelere yönelik farkındalık yaratmak, daha iyi ebeveyn olmalarını sağlamak istedik. Verimli bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Bireysel gelişimler, çağdaş bireyler, çağdaş topluma ulaşmak ancak bu tür eğitimlerle olur"



Kursiyerler ne dedi?


Birsen Canıtez (Evhanımı): "Kurs sayesinde çok bilinçlendik. Kızlarımıza karşı yanlışlarımızı öğrendik. Gelecek nesillere daha faydalı olmak için bilgi aldık. Eşimle beraber torunlarımıza hazırlık yaptık. "

Nuri Canıtez (Emekli): "Yanlış bildiklerimizin doğru, doğru bildiklerimizin yanlış olduğunu öğrendik. Hitap şekillerini, kişilerle bağlantılarımızın daha iyi olmasını öğrendik."

Muharrem Erkan (53 emekli): "Çok faydalı oldu. 6 yaşında torunum var, kursa onun için eşimle birlikte katıldık."
Sultan Erkan (Evhanımı): "Çok eksiğimiz varmış, çok şey öğrendik. Teşekkür ediyoruz."


Kurs merkezlerinde neler yapılıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cennetçeşme'de açılan sertifikalı meslek edindirme kurslarıyla kadınların hem aile bütçelerine katkıda bulunmasını hem de sosyal ortamdan yararlanmalarını hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kursların yanı sıra düzenlediği geziler, tiyatro ve sinema gösterimleri ile de kursların sosyal boyutunu ön plana çıkarıyor. Özellikle sorunlarını danışacakları bir merci bulmakta zorluk çeken kadınları ön planda tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cennetçeşme Kentli Merkezi kapsamında kadınlara yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriyor. Kurs merkezinde, kursiyer kadınların 3-6 yaş grubu çocukları için ise özel oyun odası bulunuyor.