Esin Gençel - Bornova Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısının gündemi Işıkkent'te kurulması kararı çıkan çöp ara transfer istasyonu oldu. Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilen çöp ara transfer istasyonu mecliste CHP ve AKP meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. Çöpe, karşı çıkan Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, karara askı süreci içerisinde itirazda bulunacağını ifade etti.

Büyükşehir, Bornova'nın çıkarlarını savunacaktır

AKP Grup Başkanvekili Salih Bölük kararın yeniden gözden geçirilmesini belirtti. Bölük ve büyükşehir meclisinde istasyona olumlu oy veren CHP Bornova ilçe Başkanı Enver Dündar arasında da gerginlik yaşandı. İzmir'de toplamda 9 ilçede çöp ara transfer istasyonunun bulunduğunu belirten Dündar, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'nın ve Işıkkent'in çıkarlarını savunacaktır. Burası meclis salonu ve bu konuyu siyasi bir polemiğe dönüştürmek çok yanlış. İzmir'de toplamda 9 ilçede çöp ara transfer istasyonu bulunuyor. İlçelerde çöp istasyonlarına gerek vardır ve her ilçe çöp sorununu kendi içinde çözmek durumundadır. Büyükşehir Belediyesi ilçelerde yaşanan çöp sorununu çözmek zorundadır. Gerekçelerimizi doğru sıralamalıyız. Ara transfer merkezleri ÇED raporu gerektirmez. Sadece Bornova'nın çöpü transfer edilecek burada. Doğru bir planlama doğrultusunda kurulacak çöp istasyonu Bornova'ya hayırlı olacaktır" dedi.

Yatırım istiyoruz

Dündar'a çıkışta bulunan AKP Grup Başkanvekili Salih bölük de; "Biz, siyasi polemik yapmadık, yapmıyoruz da. 1. Sanayi sitesine gidin de Halkapınar'daki çöplerin durumunu görün. İsterseniz hep birlikte gidelim, yerinde incelemede bulunalım. Sadece 3-5 kamyonun çalışacağı söylenirken bu sayı 50- 60 kamyona çıkıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Bornova'ya yatırım yapılmasını istiyoruz. İlkokula yakın bir yerde bu iş olmaz. Biz, Bornova'ya hizmet konusunda her şeye varız" diye konuştu.

İtiraz edeceğiz

Başkan Kamil Okyay Sındır ise söz konusu transfer istasyonunun insan sağlığına zararlı olduğunu belirterek, "İlçemizde kirlilik yaratacağını ve şehir planlama ilkelerine aykırı olduğunu düşündüğümüz için itiraz edeceğiz. Askıya çıkmasını bekliyoruz. Tesisin buraya yapılacak olması, trafik yükünü artıracak. Konu siyasi değil, teknik bir konudur.  Bu yüzden konuyu siyasi bir noktaya taşımak yanlış olur. Çöp istasyonunun kurulması için farklı bir alan talep edeceğiz.  Büyükşehir belediyesi ile bu konuda masaya oturduğumuzda en doğru karara varacağız. Kararın askıya alınması sürecinde itirazda bulunacağız. Tüm Bornova halkının bu konuda bizim gibi düşündüğünü tahmin ediyorum. Bilimsel gerekçeler ortaya koyarak, tesisin farklı bir noktaya taşınması gerektiğini savunacağız" dedi.