Bugün saat 08.00 sıralarında, Dumlupınar Mahallesi, 86 Sokak ile 82 Sokak arasındaki köşedeki çöp konteynerini açan temizlik işçileri, yarı çıplak ve kanlar içerisinde yeni doğmuş bebek görünce şoke oldu. İşçiler hemen bebeği sarıp, çağırdıkları sağlık ekiplerine teslim etti. Erkek bebek Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayı duyan Belediye Başkanı Ercan Tatı, hastaneye gelerek henüz bir günlük bile olmayan erkek bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kuvözde yatan bebeği gören Başkan Tatı, dünyanın sonunun geldiğini söyleyenlere inat bir canın yaşama savaşına tanık olduklarını, duygulu anlar yaşadığını söyledi.

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Bekerecioğlu’dan bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi alan Başkan Tatı, "Uzun zamandır kamuoyunda ve belli çevrelerde 21 Aralık’ın kıyamet Günü olacağını ve dünyanın sonu geleceği söyleniyordu. Ama şunu görüyoruz ki 21 Aralık sabahı hayata gözlerini açan bir bebek soğuk bir çöp kutusu içerisinde hayata tutunmaya çalışıyor. Yavrumuzun yanındayız. Hep birlikte onu yaşatacağız" dedi.

Başhekim Bekerecioğlu ise bebeğin yoğun bakımda olduğunu belirtti, "Bebeğimizin yaşama tutunması için özenli biçimde çalışıyoruz" dedi. Polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.