Aliağa Belediyesi, kentin Bergama yönünden giriş bölgesinde bulunan Çanakkale yolu ile Uğur Mumcu Parkı’nın arasında kalan atıl bölgeyi düzenleme çalışmalarını tamamlamak üzere.

FISKİYELİ SÜS HAVUZU VE ŞELALE

Yaklaşık 3 Bin metrekarelik alanda yürütülen çalışmalarda bölgedeki çalı ve otlardan temizlenirken palmiye, çeşitli ağaçlar ve süs bitkileri dikildi. Kaldırım kenarına 60 santim yüksekliğinde 600 metrelik eskitme taş duvar örüldü. Işıklandırılacak alanda bir adet fıskiyeli süs havuzu ve bir adet de yapay şelale oluşturuldu.  Çalışmanın yaklaşık 15 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.

 
BAŞKAN OĞUZ; “DAHA GÜZEL BİR ALİAĞA İÇİN ÇALIŞIYORUZ.”

Sahil Bandı’nın yeniden düzenlenmesi başta olmak üzere her mahallenin her bölgenin ihtiyacı ve eksiklikleri doğrultusunda kente nefes aldıracak insanlara yeni yaşam alanı oluşturacak çalışmalar yaptıklarını ve bu yöndeki çalışmalarına devam edeceklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Yeşilin daha çok olduğu insanların boş vakitlerini daha rahat değerlendirebileceği çağdaş ve daha yaşanılabilir bir Aliağa için kentin dört bir yanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sahil Bandı’nın yeniden düzenlenmesi başta olmak üzere hemen hemen tüm mahallelerimizde hatta köylerde yaptığımız ve yapmakta olduğumuz düzenlemeler, parklar var. Çalışma yaptığımız bu bölgenin tamamlanmasıyla da kente nefes aldıracak bir çalışmayı daha tamamlamış olacağız. Daha güzel, daha yaşanılabilir bir Aliağa için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 
KİŞİ BAŞINA DÜŞEN AKTİF YEŞİL ALAN MİKTARINDA TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİNDEN

Aliağa Belediyesi, kent genelinde yaptığı park, düzenleme ve yenileme çalışmalarıyla kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarını Türkiye ortalamasının üzerine çıkardı. Aktif yeşil alan ortalamasının yaklaşık 2 m2 olduğu Türkiye’de,  Aliağa Belediyesi yaptığı çalışmalarla bu oranı kişi başı 10 m2’nin üzerine çıkardı ve 3194 Sayılı İmar Kanunu ve Şehir Plancıları Odası’nın uygun gördüğü kriteri aştı.