Olay, geçen salı günü saat 12.00 sıralarında, Mimar Sinan Sokak içerisinde meydana geldi. Urla'daki bir mermer fabrikasının sahiplerinden 24 yaşındaki Osman Zinnuri Y., kendisine kaçan, soyadı benzerliği bulunan 22 yaşındaki Ebru Y. ile yaklaşık 7 ay önce resmi nikahla evlendi. Çiftin arası, Osman Zinnuri Y.'nin şiddet uygulaması nedeniyle bozuldu. Aralarında olay günü çıkan tartışma sonrası Osman Zinnuri Y., eşini kayınpederi M.Y.'nin (58) evine götürdü. B.Y., iddiaya göre evine getirilen kızının sokak ortasında damadı ile tartışması ve tartaklanmasına tanık olunca çılgına döndü. Ruhsatsız tabancasını kapan M.Y., damadı Osman Zinnuri Y.'yi tek el ateş ederek başından vurdu. Ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Osman Zinnuri Y. öldü. Minibüse binerek olay yerinden uzaklaşmak isterken takip sonucu polis tarafından yakalanan M.Y. gözaltına alındı. M.Y.'nin yanısıra kızı Ebru Y.'de gözaltına alınarak Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi.

İntikamı polis engelledi

Ağabeyinin, kayınpederi tarafından öldürüldüğünü duyan A.Y., yanına aldığı ruhsatsız tabanca ile Urla İlçesi'nden İzmir'e giderken, konu hakkında haberdar olan polisin yolda aldığı önlem sonucu yakalandı.

Daha önce de cinayet işlemiş

1980 yılında bir cinayet daha işlediği öğrenilen M.Y.'nin ifadesinde, damadının kızına şiddet uyguladığını bildiğini, uzun süre resmi nikah yapmamasına da kızdığını, yuvalarını dağıtmalarını istemediğini, damadının evin önünde boşanmak istediğini söylemesi üzerine öfkesine yenik düşüp ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Tutuklandı

Gözaltı işlemleri tamamlanan 3 kişiden 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan hakkında işlem yapılan A.Y. ile şiddet gördüğü belirtilen Ebru Y. Savcılık tarafından serbest bırakıldı. Damadını tabanca ile öldüren M.Y. ise sevk edildiği mahkemece tutuklandı.