Egepol Hastaneleri’nde yatırım hamlesi Egepol Hastaneleri’nde yatırım hamlesi
17 Mayıs 2006’da Danıştay’a yapılan silahlı saldırıda yaşamını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, İnciraltı’ndaki “Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı”nda düzenlenen törenle anıldı.
Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Danıştay Üyesi ve Yüksek Seçim Kurulu Başkan Vekili Kırdar Özsoylu, Danıştay Üyeleri Zeynep Kavlak, Taci Bayhan, Muzaffer Dilek, Yakup Kaya, M.Fatih Hakcı, Tülün Özgenç, Nilgün İpek, M.Temel Koçaklar ve Nalan Terzi, Danıştay Savcıları Mehmet Ali Gümüş ve İbrahim Topuz, Danıştay Kıdemli Tetkik Hakimi Fadime Var, Danıştay Tetkik Hakimi Jale Kalay, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, hukukçular ile vatandaşlar katıldı.
Anma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Danıştay’ın kurumsal kişiliğinde yargıya ve demokrasiye yapılan bu karanlık saldırıyı lanet ve nefretle kınadıklarını belirtti. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu anıt, terörün ve arkasındaki karanlık güçlerin karşısında hiçbir fark gözetmeden, bütün yurttaşlarımızın yurtseverce dayanışmasını, hukuk ve demokrasi bilincini sürekli kılmak için yapılmıştır. İnsanca, kardeşçe ve barış içinde ‘eşit yurttaşlar’ olarak ancak demokraside yaşayabiliriz. Demokrasiyi sinsice kemiren, başta terör olmak üzere, her türlü diktacı eğilimlere bilinçle karşı durmalıyız. Demokrasinin en temel güvencesi bilinçli yurttaşlardır” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, hiçbir siyasi hesap, hiçbir dinsel anlayış farklılığı ve hiçbir etnik farklılık gözetmeden, tam bir yurttaşlık bilinci ve birliğiyle, yargıya uzanan karanlık terörü lanetlediklerini yineledi.

Özsoylu “İzmir’in tepkisi her türlü takdirin üzerinde”
Danıştay Üyesi ve Yüksek Seçim Kurulu Başkan Vekili Kırdar Özsoylu, çağdaş ve güzel İzmir’in duyarlı, demokratik tepkisinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi. Özsoylu, “Yargı şehidimizi ölümsüz kılacak olan bu anıtla yaşatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Özsoylu, yargıya yapılan saldırının demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne yapıldığını söyleyerek, “Hukukun üstünlüğünü hakim kılmayı hedefleyen Danıştay, 2006’da bu uğurda şehit verdi. Türkiye Cumhuriyeti, varlığını kastedenlere karşı hiç boyun eğmedi. Laik Cumhuriyet’i bütün kazanımlarıyla yaşatmayı, hukuku üstün kılmayı amaçlayan Danıştay için 17 Mayıs tarihi asla unutulmayacaktır. Bağımsız yargı, Türkiye Cumhuriyet’in temelidir” diye konuştu.
İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen ise konuşmasında, “Keşke şehit vermeseydik de bu anıt hiç yapılmasaydı. Ama maalesef böyle bir olay yaşandı. Anıtın yapılmasına önderlik eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Her sene yapılan törenlerde katılımcı sayısının artması bizlere onur veriyor” dedi.
Konuşmaların ardından, 17 Mayıs 2006’da yapılan kanlı saldırıda şehit olan Mustafa Yücel Özbilgin’in anısına “Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı’na karanfiller bırakıldı.
17 Mayıs 2006’da Danıştay’a yapılan baskında, İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş; Danıştay İkinci Daire Başkanı Mustafa Birden, İkinci Daire Üyesi Ayfer Özdemir, İkinci Daire Tetkik Hakimi Ahmet Çobanoğlu ve Üye Ayla Gönenç de yaralanmıştı.