Dario Moreno’nun muayene ve kabul işlemlerinin ardından Bostanlı-Konak hattında hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce sadece Konak-Karşıyaka hattında çalıştırdığı yeni gemiler, bugün (11 Nisan Cumartesi) itibariyle Bostanlı-Konak hattında da çalışmaya başladı. İlk etapta bu seferlerin Çakabey ve (kabul işlemlerinin ardından) Dario Moreno tarafından gerçekleştirileceği açıklandı. 
 
Son teknoloji yolcu gemileri

İzmir’in yeni yolcu gemileri katamaran gövde tipinde. Yapı ana malzemesi, çelikten daha sağlam, alüminyumdan daha hafif, dayanıklı, daha uzun ömürlü, işletme maliyetleri düşük ‘karbon kompozit’. Karbon kompozit savunma, havacılık ve uzay teknolojisinde kullanılıyor.

Gemilerin boyları 39 metre, enleri ise 11,6 metre. İç körfez gemileri 420 kişi kapasiteli. Gemilerde vatandaşların yolculuk esnasındaki ihtiyaçlarının giderilmesi için büfe ve soğuk–sıcak içeceklerin satıldığı otomatik satış büfeleri, minik yolcular için bebek bakım masası, görme engelliler için gerekli yerlerde, kabartmalı (Braille Alfabesinde yazılmış) uyarı ve yönlendirme işaretleri ile fiziksel engellilerin araçlarına uygun yer bulunuyor. Bisiklet kullanıcılarının da yeni gemileri rahatlıkla kullanabilmeleri için bisiklet parkları var. Gemiye binecek yolcuların evcil hayvanlarını taşıyabilmeleri için birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesleri oluşturuldu.