Ö.Ö.’nün cezaevine girmeden önce de, bir GSM firmasının dağıtım aracından 17 cep telefonu, 3 navigasyon cihazı ile kontör kartlarını çaldığı ortaya çıktı.

Gümüşpala semtinde meydana gelen olayda, hırsızlık için eve giren bir kişi, farkedilince kaçmaya başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine harakete geçen polis ekipleri, görgü tanıklarının verdiği bilgilerden plakasını belirledikleri aracı buldu. Ancak şüphelilerin kaçtığı aracın plakasının sahte olduğu anlaşıldı.

YENİ HIRSIZLIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Araştırmalarını derinleştiren ve çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini de inceleyen polis, şüphelilerin kullandığı otomobilin gerçek plakasını tespit etti. Araştırmmalarını bu yöne kaydıran ekipler, 24 yaşındaki Ö.Ö. ile suç ortağı H.K.’yi yakalandı.Şüphelilerden Ö.Ö.’nün hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak bir hafta önce tahliye olduğu ortaya çıktı. Polisin araştırmalarında Ö.Ö.’nün cezaevine girmeden önce de, bir GSM firmasının dağıtım aracından 17 cep telefonu, 3 navigasyon cihazı ile kontör kartlarını çaldığı ortaya çıktı.

Şüphelilerden H.K., ise oıtomobilde oturduğu sırada nefes nefese yanına gelen Ö.Ö.’nün otomobile bindiğini ve ardından da sürmesini istediğini, kendisinin bir suçu olmadığını ileri sürdü.

İki şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.