İnciraltı’ndaki Kent Ormanı içinde bulunan piknik alanında Mersinli, 26 Ağustos, Levent Mahalleleri ile Makedonya Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği’nden katılan kadınlara Konak Belediyesi’nin döner, pilav, ayran, salata ve tatlıdan oluşan zengin mönüsü sunuldu. Çay ve soğuk içecek ikramının da yapıldığı piknikte kadınlar müzik yayınıyla da bol bol eğlendi.
   
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da eşlik  ettiği piknik alanında kadınlar, “Bize sunduğunuz ayrıcalıklar için teşekkür ederiz” dedi. Aralarında hayatında hiç denize gitmemiş olan Mardinli Yıldız Özçelik ise Başkan Tartan’a “Sizin sayenizde 40 yıllık hasret sona erdi. Bu yaşıma kadar hiç denize gitmemiştim, sayenizde ayaklarımı olsun denize soktum” dedi.

Kadınların sevgisi ve ilgisi karşısında çok mutlu olan Başkan Tartan, pikniğe katılan tek erkek olan Ayhan Önden’le de yakından ilgilendi. Dializ hastası olan 78 yaşındaki Ayhan Önden, “Hasta yatağımdan kalkıp, bu temiz havayı solumak ve sizlerle olmak için geldim. Sizin sayenizde moral buluyoruz” diyerek teşekkürlerini iletti.

Yoğun ilgi ve sevgiyle çevrelenen Tartan, “Sizleri mutlu edebiliyorsak, gününüze renk katıp, dertlerinizden, stresinizden bir günlüğüne de olsa uzaklaştırabiliyorsak ne mutlu bize” dedi. Tartan, pikniğe gelen vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.