Çeşme Alaçatı'daki bir beach club'ta barmenlik yapan 35 yaşındaki Çınar Gürses ile kendisini ziyaret etmek üzere İstanbul'dan gelen arkadaşı 32 yaşındaki Serdar Yalçın, geçen 7 Temmuz perşembe günü öğle saatlerinde denize girdi. Plajda kıyıya bağlı dubanın üzerine çıkan iki arkadaş, uykuya daldı. İddiaya göre kıyıdaki duba bağlı halatın kopmasıyla açık denize sürüklendi.

Bir süre sonra uyanan iki arkadaştan Çınar Gürses, kıyıdaki arkadaşlarını cep telefonuyla aradı. Kıyıyı çok küçük de olsa görebildiğini söyleyen Gürses, arkadaşlarından Sahil Güvenliği aramalarını ve kurtarılmalarını istedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na haber verilmesiyle arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak havadan ve denizden yapılan aramalara karşın 7 Temmuz'dan beri iki arkadaş bulunamadı.

DUBA ESKİ OLDUĞU İÇİN DEĞİŞTİRİLMİŞ

Çınar Gürses ve Serdar Yalçın'ın üzerinde uyuyakaldığı dubanın, sezon öncesinde eskidiği için değiştirildiği, onun da kıyıya yakın taşa bağlanıp personel kullanımına sunulduğu öğrenildi. Yaklaşık 3 metrekare büyüklüğündeki dubayla denize sürüklenin iki arkadaşın, saat 12.30'da kıyıdaki arkadaşlarını telefonla arayıp yardım istedikleri belirlendi. Ancak savcılık kararıyla yapılan baz istasyonu sinyal araştırmasında, en son telefon görüşmesinden 5 dakika sonra saat 12.35'de sinyal alındığı saptandı. O andan itibaren ikiliye ilişkin, denizden, havadan ve karadan sürdürülen aramalara rağmen hiçbir ipucu elde edilmedi. Açığa sürüklenen dubadaki parçaların bağlantılarının kopmasından dolayı parçalanmış olabileceğini de göz önünde bulunduran ekipler kıyı boyunda da yine araştırmalarını sürdürdü.

AFİŞLİ ARAMA

Bu arada Çınar Gürses ve Serdar Yalçın'ın arkadaşları, en yakındaki Samos Adası ile yanında iki küçük adaya da gitti.Burada balıkçılarla konuşup kıyı boyunca da arama yapan Çınar Gürses ile Serdar Yalçın'ın arkadaşları, ayrıca hazırladıkları, üzerinde ikilinin fotoğraflarının da bulunduğu afişleri direklere astı. Yine bulunmalarına yardım edenlere de 5 bin Euro para ödülü vereceklerini afişlerde ilan etti. Yunan güvenlik güçleriyle de bağlantıya geçen yakınları, iki arkadaşa ait herhangi bir ize ulaşamadı. Bu arada bölgeden geçen gemilerin de konu hakkında bilgilendirildiği ve telsiz ihbarlarıyla duba parçası dahi görmeleri halinde bilgi vermeleri istendi. Aileler, sonuç alana kadar araştırmayı sürdüreceklerini, ancak Sahil Güvenlik ekiplerinin de araştırmalarını sürdürmelerini istedi.