Sahil kenarında oturan 26 yaşındaki Aytaç Eser, aldığı alkolün de etkisiyle denize düştü. Arkadaşının suya düştüğünü gören Özcan Karahasanoğlu da denize atlayıp Eser'i kurtarmak istedi ancak başarılı olamadı. 26 yaşındaki genç boğularak hayatını kaybetti.

Olay, bugün saat 07.00 sıralarında, Alsancak Vapur İskelesi yakınında meydana geldi. Arkadaşlarının doğum günü olması nedeniyle bir kuaför dükkanında kutlama yapıp alkol aldıkları belirtilen muhasebeci Aytaç Eser ile taksi şoförü 25 yaşındaki Özcan Karahasanoğlu, buradan ayrılıp deniz kenarında yürümeye başladı. Eser saatini düşürdüğünü sanınca iki arkadaş geri döndü. Daha sonra deniz kenarındaki duvarın üzerine oturup birer bira daha içtikleri öğrenilen iki arkadaştan Aytaç Eser, dengesini kaybedip denize düştü.

Arkadaşının suya düştüğünü gören Özcan Karahasanoğlu da denize atlayıp kendisini kurtarmak istedi, ancak başarılı olamadı. Çevreden görenlerin haber vermesiyle olay yerine deniz polisi ve sağlık ekipleri geldi.

Botla gelen deniz polisi, boğularak ölen Eser'in cesedini denizden çıkardı, Karahasanoğlu da kontrol için hastaneye götürüldü. Pasaport İskelesi'ne getirilen ceset, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.