İzmir Emniyeti, yaklaşık 1,5 yıl süren teknik takibin ardından 18 Ocak 2013 tarihinde operasyon düzenlemiş, 17 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında bulunan Ahmet A.’nın Karabağlar Polis Merkezi’nde görevli bir polis memurunu kendisine hedef seçtiği, karakol çevresinde farklı tarihlerde üç defa yaptığı keşif sırasında ise polisin takibine yakalandığı öğrenildi. DHKP-C’nin bölge yöneticilerinden olduğu ileri sürülen Ahmet A., bildiri dağıtırken kendisini yakalayarak hakkında işlem yapan polis memurunu hedef seçtiği iddia edildi. Zanlının 7, 8 ve 15 Kasım 2012 tarihlerinde karakolun bulunduğu sokağa giderek, polislerin kendisini izlediğinden habersiz keşif yapması kaydedildi. Keşif sırasında görüntü ve fotoğrafları çekilen Ahmet A., 18 Ocak 2013'teki operasyonda tutuklandı. Ayrıca DHKP-C terör örgütünün gençlik yapılanması Gençlik Dernekleri Federasyonu’nda üst düzey sorumlu olduğu ileri sürülen Mert T.’nin de Bornova ilçesindeki askeri lojmanların çevresinde birkaç gün boyunca keşif yaptığı, yine polis tarafından tespit edildi.

ÖRGÜT ÜYELERİNİN POLİSİ TAKİP KONUŞMALARI DİNLEMEYE TAKILDI


Terör örgütünün Ege sorumlusu olduğu belirtilen Yusuf D.'nin, Karabağlar Karakolu'nda görevli bir polis memurunu hedef seçerek ev adresi ve diğer bilgilerini belirlemesi konusunda Ahmet A.’ya verdiği talimat teknik dinlemeye takıldı. Zanlı Yusuf D. keşifte neler yapacağını ayrıntılı olarak anlatırken Ahmet A., isteneni yapacağı sözü veriyor.

Takibe takılan konuşma:

Ahmet A. : Oldum olası zaten o adama kılım ben tamam mı?
Yusuf D. : Tamam
Ahmet A. : Muhtemelen mesela bizimkiler orda gözaltına alınmıştı ya adam patlak gözlü, şişman kısa boylu bir tip, fare suratlı bir şey, yani adamın her tarafından şer akıyor yani anladın mı? 20 santim 15 santim pörtlek gözlü bir şey böyle bakıyor canavar gibi şeytan gibi bir şey…
Yusuf D. : O adam hiç gezmiyor mu sizin oralarda falan?
Ahmet A.: Adamın ben orada oturduğunu bilmiyorum hayır geziyordur illaki devriye arabası ile ama ben görmedim,
Yusuf D.: Tamam şey de gezmiyor mu yani şöyle sanayiye girmiyor mu hiç?
Ahmet A.: Devriye saatinde gelir oturur bende bazen bankaya falan giderken adamı bilmiyorum kimdir nedir nasıl biridir benim sana dediğim adam tam (yazıyor) tamam mı anladın mı şuan müsait yani muhtemelen emekli yaşına falan gelmiş. Şurada iki üç sene içerisinde emekli olacak biri tamam mı?, O yaşlarda biri ama ben onun hiç devriyeye çıktığını görmedim içeride şu an Karabağlar’da gündüzleri görüyorum…
Yusuf D.: O zaman sadece büroda…
Ahmet A.: Muhtemelen o karakolda zaten burada görev yapanların çoğu şeyde oturuyor...
Ahmet A.: Kesinlikle seni bilmeyecek diyorsun doğru mu? Tamam dostum ben bir yolunu bulayım şu adamın üzerinde dediğim gibi uğraşayım.
Yusuf D.: Başla o adamın üstünde çalışmaya
Ahmet A.: Tamam o adamın üstünde nerde oturuyor, nerde oturuyor bulurum, muhtemelen öğrenirim. Hangi görevi yapıyor, hangi saatlerde görev yapıyor.
Yusuf D.: Tamam sabah evden biraz erken çıkarsın bir gün on dakika erken çıkarsın saat dokuzda ordaysan on kala gidersin diğer gün
Ahmet A.: Yani bu adam mümkün olduğunca uzakta olacak hem fikiriz değil mi mümkün olduğunca uzakta olacak. Ben sana elimden geldiği gibi bunun koşullarını sağlamaya yaratmaya çalışırım tamam mı?
Yusuf D.: Tamam
Ahmet A.: Elimden geldiğince bu adamın üzerine odaklanıyorum. Bunu da yakıyorsun. (Yazıştıkları kâğıdı veriyor)