CHP'li Dikili Belediyesi ekipleri, geçen 14 Haziran aşamı ilçe merkezindeki Arabacılar Parkı'nda bulunan aralarında karabiber ve iğdenin de bulunduğu 5 ağacı kökünden kesti. Belediye yetkilileri, ağaç kesimlerinin çevredeki binalardan gelen şikayetler üzerine seyreltme kapsamında yapıldığını belirtirken, çevreciler ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Birleşik Haziran Hareketi, Dikili Kadın Platformu, Tüm-Bel-Sen, Eğitim-Sen, Komünist Parti, SES, ÖDP, HDP'nin oluşturduğu Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, basın açıklamasıyla ağaç kesimin protesto edip, kınadı.

Ağaç kesiminin sadece Arabacılar Parkı değil diğer parklardan bazılarında da yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Öncelikle Dikili Belediyesi'nin bu ağaçları sorgusuz sualsiz, topluma bilgi vermeden, gece yarısı operasyonlarıyla kesmelerini kınıyoruz. Konuyla ilgili bir açıklama yapamayan Dikili Belediyesi'nin ağaç kesimiyle ilgili bilgi almak için yaptığımız randevu talebini reddettiğini de kamu oyuyla paylaşmak istiyoruz. Hangi partiden olursa olsun belediyenin bir tek ağacın bile kesilmesi kabul edilemez. Gezi Parkı'nda kesilen bir tek ağaç nedeniyle yaşanan Gezi olayları'nın kısa bir süre önce yıldönümüyken CHP'li bir belediyenin ağaç katliamı yapması kabul edilemez" denildi.

Berber 42 yaşındaki Mesut Umay, ağaçların kesilmesini eleştirip, "Belediyeyi yapılan yanlışlar karşısında eleştirdiğimiz için bizlere öfkeli olduğunu biliyorduk. Ancak, ağaçlardan ne istediler anlamış değiliz. Burada budama, temizlik yapabilirsiniz. Ancak ağaçları kökünden kesmenin temizlikle, budamayla ne alakası var" dedi.