%96'sına belediyenin sahip olduğu Jeotermal A.Ş'den cenaze ve et nakil aracı gibi kamu hizmeti için belediyeye aktarılan ancak usul hatası nedeniyle cezası onanan karar sonrası Dikili Belediyesi eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz, emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan cezalarını yatmak üzere teslim oldular.

Haberin duyulmasıyla sabah saatlerinde belediye çalışanları ve yakınları bir araya gelerek Şahap Bora Parkı'nda buluştular. Daha sonra hep birlikte emniyete ve Dikili Adliye Sarayı'na geçildi. Ceza için teslim olmaya gidenleri desteklemek ve uğurlamak için, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, CHP'li Meclis Üyeleri, CHP Dikili İlçe Teşkilatı, çalışanların yakınları ve vatandaşlar Adliye Sarayı'nın önüne kadar yürüyerek geldiler. Uğurlamak için gelenler arasında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in eşi Ayşe Özgüven ile oğlu Barış Özgüven'de vardı.

"Kamu zararı yok, kamu yararı var"


Adliye çıkışında hüzün hakim olurken destek için gelen İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü; "Sözün bittiği yerdeyiz. Arkadaşlarımın suçsuz olduğuna inanıyorum" dedi. Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ise; "Kamu zararının oluşmadığı, aksine kamu yararı olduğu gün gibi açık. Ancak usul hatasından dolayı cezası onanan arkadaşlarımız bugün teslim oluyorlar. İçimiz kan ağlıyor. Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Takdir kamuoyunundur" dedi.

Buradan alkışlarla ve gözyaşlarıyla uğurlanan Dikili Belediyesi eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz, emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan, Bergama'da sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra ceza evine doğru yola çıktılar.

Cezaevi önünde aileleri ile vedalaşan hükümlüleri burada Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç karşıladı. Bir süre cezaevi yetkilileri ile görüşmeler de bulunan Gönenç, 'Arkadaşlarınız Bergama'da bize emanet. Onların her türlü gereksinimleri ile yakından ilgileneceğim' dedi. Hükümlüler cezaevine alınırken, uğurlayanlar ise göz yaşlarına hakim olamadılar.

Son gelişmeler karşısında değerlendirme yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven 'yapılan adalete siyasi infazdır' dedi.