Gecenin açılış konuşmasını yapan Dikili Engelliler Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Erdoğan Doğan; “8.sini düzenlediğimiz şenliğimize Başkanımız Osman Özgüven’in katılması hepimize onur verdi. Burada yaptığımız çalışmalarda katkısı çok büyüktür. Yokluğunda Engelli vatandaşlarımız onu çok özlediler” dedi. Engelliler ile ilgili yapılan çalışmalara değinen Doğan; “Çocuklarımızın toplumsal işleyişin içinde kendilerine yer edinmelerine yönelik çalışmalarımız devamlılığını koruyor. Kent Konseyi ve Dikili Belediyesi’nin bu konuda ki pozitif ayrımcılığı bizleri mutlu ediyor. Yakın zamanda Engelli çocuklarımız için tahsis edilen ‘Engelsiz Araç’ bunun bir göstergesidir” dedi. Dikili Engelliler Derneği Başkanı Ruhi Doğramacı ise geceye katkı koyanlara birer birer teşekkür ederek, ‘Engelsiz bir dünya’ diledi.

Özgüven; “Çok duygulandım”

Etkinlikler boyunca yüksek sevgi gösterilerine maruz kalan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ise yaptığı konuşmada; “Hepinize merhaba, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zorunlu olarak bir müddet aranızdan ayrıldık. Ama sizlere kavuşmuş olmaktan çok mutluyum, çok sevinçliyim. Duygularımı anlatmak çok zor. Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Her şeyi birlikte aşıp. Barış içinde, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz ” dedi.

Muhteşem gösteriler


Gecede, sunum yapan Burcu Ersu’nun ve Engelli Annesi Şengül Çelik’in şiirleri okundu. Daha sonra Dikili Engelliler Derneği Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği ‘Alaaddin’in sihirli Lambası’ adlı oyun ve dans gösterileri ilgi ile izlendi, dakikalarca alkışlandı. Dikili Belediyesi Çocuk Halk Oyunları Ekibi de gösterileriyle geceye renk kattılar. Ozan Ali Karatay’ın sazı eşliğinde, Engelli annesi Suzan Gözen’in mini müzik dinletisi beğeni ile izlenirken, Göksel Tanşu’nun gitarı ve Eylem Ulu’nun yorumuyla sahne alan Engelliler Korosu’nun ‘Memleketim’ ve ‘Hayat Bayram Olsa’ adlı şarkıları seslendirmesi gecenin muhteşem finali oldu.

Program sonunda ise CHP Dikili Kadın Kolları yılın annesi seçtikleri, Engelli annesi Türkan Çakar’a ve Onur annesi olarak ta Engelli yazar Ertan Doğan’ın annesi Memnune Doğan’a birer plaket verdiler.