Nihal Işık- Topluma hizmet uygulamaları ders kapsamında 30 diş hekimliği öğrencisi 'Siyah Güller Solmasın' projesini hayata geçirebilmek için kermes düzenledi. Kermesten elde edilen gelir Urfa Hilvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na gönderilecek. Okulun eğitim öğretim faaliyetlerinde eksik olan gereksinimleri tamamlanarak, öğrencilerin yaşam konforu artırılacak. Proje yöneticisi Prof. Dr. Nesrin Dündar, proje yürütücüleri ise Prof. Dr. Alev Çinsar ve Prof. Dr. Gökhan Önçağ.

Yaşam konforu artacak


Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç, öğrencilerinin her alanda başarılı işler yapmasından gurur duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Artunç, "Proje ile köy okulunun eğitim-öğretim kalitesi artırılacak.  Yaşam konforlarına dair mağduriyetleri giderilecek. Projeyi yürüten öğrencilerin kişisel yetenekleri ortaya çıkacak" diye konuştu.

Duyarlılık artacak    
                                                                                            

Proje yöneticisi Prof. Dr. Nesrin Dündar, fakülte içinde stant açan öğrencilerin, sponsorlar aracılığıyla aldıkları yiyecekleri hasta, hasta yakınları ve öğretim elemanlarına satarak yardım için gelir elde ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Dündar, "Proje ile toplumun gereksinimlerine yönelik duyarlılık artırılacak. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri takım ruhu ile çalışmanın önemine dikkat çekmiş olacak. Toplumun eksikliğini yaşadığı konulara dair sivil toplum örgütleri ve büyük iş çevreleri ile sanayi kuruluşlarının farkındalığına köprü oluşturmak için bir adım atmış olduk. Projeyi yürüten öğrencilerin çözüm üretme, kaynak yaratma ve bu kaynakları toplumun bir adım daha ilerlemesine katkı sağlayacak şekilde bilinçli kullanımı konusunda deneyim sahibi olmasını çok faydalı görüyorum. Böylece öğrencilerin kişisel yeteneklerini ortaya çıkmış oldu" dedi.