Olay, geçen ocak ayında Buca'daki bir aile sağlığı merkezinde meydana geldi. Merkezde aile hekimi olarak görev yapan 43 yaşındaki T.T., arasında daha önceden bir sorun bulunduğu iddia edilen yönetici hekim 53 yaşındaki Dr. Mustafa Hüseyin Özkan'ın merdivenden inerken sırtına tekme atıp kaçtı. Merkezde bulunan güvenlik kameraları da tekme anı dışındaki bölümleri görüntüledi. Mustafa Hüseyin Özkan önce sağlık raporu aldı, ardından karakola gidip, meslektaşından şikayetçi oldu.

İzmir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde, “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle basit yaralama” suçundan T.T. hakkında, 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan son duruşmaya sanık doktor T.T., şikayetçi Mustafa Hüseyin Özkan ve avukatı Seyit Ahmet Akyüz katıldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Tutuksuz yargılandığı davada üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen T.T. ifadesinde, “Ben müşteki ile aynı yerde görev yapıyorum. Ben ve başka bir doktor arkadaşım müşteki ve üç doktor hakkında adli ve idari soruşturma yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçe verdik. Yargılama yapılmasına izin verilmedi. Bu karara karşı idari yargıya başvurduk, henüz sonuçlanmadı. Ben 38 ay izin kullanmadan bilfiil çalışan bir kişiyim. Olay günü fotokopi çektirmek için merdivenlerden aşağıya iniyordum. Müşteki de benim önümden iniyordu. Kendisi ile hiçbir şekilde temas kurmadım ve diyaloğum olmadı. Ben iddia edildiği gibi müştekiye tekmeyle vurmadım” dedi.

KÖR NOKTA

Sanığın arkasından gelip, kameraların görmediği kör bir noktada tekme ile sırtına vurup başka bir doktorun odasına kaçtığını öne süren ve şikayetçi olduğunu belirten Mustafa Hüseyin Özkan ise, “Olay günü bardağımı aldım, aşağıya inerek kendime çay koyacaktım. Kapıyı kapattım. Sanık da karşıda odasından hızlı bir şekilde çıktı, ben aşağıda acil bir hasta ile ilgileneceğini düşündüm. Kavisli merdivenlerden aşağıya doğru inerken, kameraların tespit edemediği kör bir noktada arkamdan gelip, sırtıma şidetli bir tekme vurdu. Ben merdivenlerden alt kata doğru savruldum, kendisi hızla geri dönerek doktor Ceyhun Bey'in odasına girdi. Bana vurduğunu gören doktor ve hemşire var. Sağlık merkezinde altı tane kamera vardır, görüntüler bütün doktorların bilgisayarından da görülür. Sanıktan şikayetçiyim” dedi.

TANIK DOKTOR VE HEMŞİRE: VURDU


Tanık olarak dinlenen Dr. Ozan Acun da sanığın müştekinin arkasından gelip, tekme ile beline vurduğunu söylerken, hemşire Ayşe Döndü Damoğlu da sanığın tekme ile vurup, yukarı kaçtığını belirtti. Dr. Mustafa Hüseyin Özkan'ın avukatı Seyit Ahmet Akyüz, mahkemeye sanığın iddia ettiği gibi elinde fotokopi çektirmek için gittiğini söylediği görüntülerin olmadığını gösteren güvenlik kamerası kayıtları ile İdare ve Bölge Mahkemesi'ne yapılan, müvekiliyle ilgili yargılama yapılması yönünde itirazın reddedildiğini gösteren kararları sundu.

4 AY HAPİS CEZASI


Yargılama sonunda hakim, Dr. T.T'yi önce 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından cezasını 2 bin lira paraya çevirip, 1'er ay arayla 20 eşit taksit ile ödemesine karar verdi, ertelemedi. Hakim, sanığa bir taksidini ödemediği taktirde, geri kalan paranın tamamının tahsil edileceği ve hapse gireceği uyarısında bulundu.