Geçen nisan ayında, Soma Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde meydana gelen olayda, nöbetçi doktor Yakup Gökhan Doğramacı, hasta arkadaşını ziyarete gelip dışarı çıkma konusunda zorluk çıkaran 26 yaşındaki Şenol Ekti’yi uyardı.

İddiaya göre Şenol Ekti, cebinden çıkardığı bıçakla Doğramacı’yı tehdit etti. Şikayet üzerine gözaltına alınan Ekti, hakkında 'silahla tehdit' suçundan Soma Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sonunda, daha önceden de benzer bir suçtan dolayı aldığı cezası ertelenen Şenol Ekti, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şu an Akhisar Devlet Hastanesi’nde görevli olan 8 yıllık doktor Doğramacı, kararın örnek oluşturması açısından sevindirici olduğunu söyledi. Doktor Doğramacı şunları söyledi:

“Son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet giderek artıyor. Benim yaşadığım olayda sanık 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası ertelenmedi, paraya da çevrilmedi. Bu nedenle sağlık personeline yönelik artan şiddetin önlenmesine karşı etkili bir karar olduğuna inanıyorum. Hem haklarını korumak isteyen meslektaşlarım, hem de kendilerini kaybedip saldıran kişiler için örnek bir karar olduğunu düşünüyorum. Tüm arkadaşlarım, hukuki mücadeleden kaçmayıp örnek olması açısından sonuna kadar sürdürsün.”