İl Sağlık Müdürlüğü’nün E.K.’nin psikolojik rahatsızlığının bulunup bulunmadığının araştırılması için polise başvurduğu öğrenildi.

Karabağlar ilçesinde 20 gün önce meydana gelen olayda, bir grup arkadaşı ile sokakta içki içtiği ve çevreye rahatsızlık verdiği gerekçesiyle 25 yaşındaki E.K. 112 ambulans istasyonu görevlilerince polise şikayet edildi. Durumu kabul edemeyen E.K., geçen cumartesi günü, Peker Mahallesi 4951 Sokak 31 numarada bulunan 112 ambulans istasyonunu, elinde döner bıçağıyla bastı. O sırada orada bulunan Yeşilyurt, Torbalı ve Ödemiş 112 Ambulans İstasyonu görevlilerinin de aralarında yer aldığı 15 kişiye saldıran E.K., sağlık görevlileri Bekir Gürel (39), Gürkan Denizçelik (24) ve Emin Ölmez’i (21) tartakladı. Sağlıkçıların şikayeti üzerine yakalanan E.K., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu olaydan bir gün sonra ise, 3725 sokak üzerindeki kahvede fenalaşan bir kişinin bulunduğu ihbarıyla adrese giden sağlık görevlileri, karşılarında E.K.’yi bulunca kaçarak karokala sığındı. Polisin yeniden aramaya başladığı E.K.’nin bu kez İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli sağlık görevlilerine saldırdı. İkinci kez gözaltına alınan E.K., yine karakolda ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

ARANMAYA BAŞLANDI


Doktorların kontrolleri sırasında şizofreni rahatsızlığının belirtilerini gösteren E.K. için İl Sağlık Müdürlüğü’nün başvurusu üzerine polis bir kez daha arama çalışması başlattı. E.K.’nin yakalanması durumunda, sağlık kontrolünden geçirileceği şizofreni gibi psikolojik bir rahatsızlığının bulunması durumunda ise hastanede tedavi altına alınacağı bildirildi.