İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde görev yapan hemşireler bir araya geldi. “Hemşireler Haftası” nedeniyle tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen kutlamaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ve Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. Bora İrer ile hemşireler ve aileleri de katıldı.

Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında hayat kurtardıklarını vurgulayan Dr. Türkegül Kocaoğlu, “Bu adanmışlık duygusunu bizlerin yüreğinden hiçbir koşul söküp alamaz. Sağlıkta dönüşüm olsa da, bizim insan sağlığına hizmet bilincimizde dönüşüm olamaz. Sağlıkçılara yöneltilen şiddet eylemlerini şaşkınlıkla ve içim yanarak izliyorum. Vatandaşların sistemin getirdiği çarpıklığa duydukları öfkeyi bizlere yöneltmenin yanlış olduğunu, sağlıkçıların da kendileri gibi sistem mağduru olduğunun ayırtına varacaklarını umuyorum” dedi.

Doktorluk yaptığı dönemde hemşireler ile sürekli yardımlaştıklarını, nöbet tuttuklarını hatırlatan Dr. Türkegül Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanı yaşatmaya ve acılarını dindirmeye çalışıyoruz. Bizler en kutsal ve onurlu mesleğin mensuplarıyız. Özverili çalışmalarınız için ne kadar teşekkür etsek az. Hemşireler Haftası’nı çok daha iyi günlerde kutlamak dileğiyle.”