Bornova Belediyesi'nin hizmete açtığı Dramalılar Köşkü Kent Müzesi daha ilk ayında yoğun ilgi gördü. Dramalı bir aile ile Türk bir ailenin farklı zamanlarda yaşadığı Köşkü restore ettirerek kent müzesi haline getiren Bornova Belediyesi, ilçenin tarihini tarihi bir mekanda sergiliyor. Açıldığı 3 Kasım 2012'den bu yana 1600 kişinin ziyaret ettiği Dramalılar Köşkü Bornova Kent Müzesi'ni son olarak Işıkkent Eğitim Kampusu öğrencileri gezdi.

Bornova'nın kısa tarihi, Dramalılar Köşkü ile ilgili bilgiler, prehistorik dönemdeki Bornova'nın özellikleri, ilçenin kentleşme anlayışı, tarım sanayi ve ticareti, seyyahların yazdıkları, eğitim, spor, gündelik yaşam, Atatürk ve Bornova gibi pek çok konuda bilgi, belge ve eşyaların yeraldığı Dramalılar Köşkü Bornova Kent Müzesi yeni ziyaretçilerini bekliyor.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Dramalılar Köşkü Bornova Kent Müzesi'nin yaşayan bir mekan olduğunu söyleyerek, "Yaşadıkları ilçeyi daha yakından tanımak isteyenler mutlaka burayı gezip görmeli. Köşk orjinalliğini tamemen koruyor. Tüm odalarda Bornova'yı çeşitli yönleriyle anlatan belgeler bulunuyor" dedi.