Karşıyaka Belediyesi, doğada yok olması yüz yıllar süren poşetin ilçe sınırlarında kullanılmamasına yönelik düzenlediği kampanya çalışmalarını sürdürürken Belediye Başkanı Cevat Durak da vatandaşın desteğini almak için 20 yirmi bin esnafa mektup gönderdi.

Geleceğin kirletilmemesi için naylon poşet yerine doğada çevre dostu kağıt, bez torbalar, file, doğada bozunur okso bio torba kullanımına geçilmesini isteyen Başkan Durak, mektupta; "Bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda poşetlerin doğada yok olma sürecinin yüzyılları bulduğu yönündedir. Tabiat içerisinde yıllarca biriken poşetler artık çevreyi kirleterek tehdit eder konuma gelmiştir. Geleceğimiz ve sağlığımızı tehdit eden poşetlerin kullanımını azaltmamız gerekmektedir. Daha kötü tablolarla karşılaşmamak için şimdiden önlem almak zorundayız" dedi.

Sağlıklı yarınlar için


Belediyenin çevre duyarlılığı kapsamında kampanya başlattığının altını çizen Belediye Başkanı Cevat Durak, esnafın da destek olmasını istedi. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde yürütülen kampanyada pazaryerlerinde, alışveriş merkezlerinde bez ve kağıt torba dağıtarak kampanyalar yürüttüklerini hatırlatan Durak, "Çevremizde çoğu bayanlardan oluşan bir gönüllü ordusu kurduk. Amacımız kampanyamızı hızla halka duyurarak ciddi adımlar atmak, bu konuda yol almak. Her şey sağlıklı yarınlarımız, kentimiz, geleceğimiz, çocuklarımız ve dünyamız için" diyen konuştu.

Sorumluluk gösterin

Başkan Cevat Durak'ın Değerli Esnaf Arkadaşım hitabıyla başlayan mektupta şu ifadeler yer alıyor:
"Belediyemiz bu bağlamda üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırdır. Sizler de işyerlerinizde doğaya zarar veren naylon poşetleri kullanmayarak sorumluluğunuzu gösterebilirsiniz. Doğanın en büyük düşmanlarından biri olan naylon poşetlerin kullanımını en aza indirmek amacıyla yapacağımız çalışmalara vereceğiniz destek için şimdiden teşekkür ediyorum."