Sezon öncesinde yeniden yapılanmaya giren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eskrim Takımı, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sıkı antrenman programıyla ulusal ve uluslararası turnuvalara hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Eskrim Takımı’nın yaşça en kıdemli sporcusu 33 yaşındaki avukat Özge Özşahin, mesleğinin yanı sıra spora başlama hikayesiyle de dikkat çekiyor.

Türkiye’nin sayılı telif hakları ve marka patent avukatlarından  Özşahin, odaklanma ve dikkat bozukluğu rahatsızlığı yaşaması üzerine doktor tavsiyesiyle 3.5 ay önce eskrim sporuna başladı. Rahatsızlığını yenmesine rağmen tedavi amacıyla başladığı spor tutkuya dönüşünce, eskrimde ilerlemeye karar verdi.

8 yaşından 33 yaşına kadar 60 sporcusu bulunan takımın “avukat ablası” Özşahin, haftanın 5 günü duruşma salonundan çıkıp spor salonun yolunu tutuyor. Kısa sürede kaydettiği aşamayla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin lisanslı sporcusu olan Özşahin, sıkı antrenman programı uygulayarak Mayıs ayı sonunda yapılacak Türkiye Eskrim Şampiyonası’na hazırlanıyor. Şampiyonada dereceye girmeyi hedefleyen Özşahin’in en büyük hayali ise Milli Takım forması giymek.

 
Tedaviydi, tutkuya dönüştü

Adliyeden çıktıktan sonra her gün 3 saat antrenman yaptığını belirten Özşahin, “Daha önce değişik spor dallarıyla ilgilendim. Lise ve üniversite yıllarında basketbol ve voleybol oynadım. Eskrime başlamam doktor tavsiyesiyle oldu. Nerede eskrim yapacağımı araştırırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eskrim takımı olduğunu öğrendim ve hemen kayıt yaptırdım. Antrenmanlara başladıktan sonra rahatsızlığım geçti. Ancak kılıcı elime aldıktan sonra eskrim tutkuya dönüştü. Daha çok çalışarak lisanslı sporcu olmayı başardım. Ve şimdi, bu spordaki hayallerimin başındayım. Mayıs ayı sonunda yapılacak şampiyonada madalya almayı hedefliyorum. Şampiyonada dereceye girersem, hayalini kurduğum Milli Takım formasını da giymeye hak kazanacağım. Sonra uluslararası turnuvalarda İzmir’i ve ülkemi temsil etmek istiyorum” dedi.