İzmir'in Foça İlçesi yakınlarında düşen askeri uçağın çıkarılması amacıyla çalışmalar sürerken 125 metre derinlikteki uçağa ulaşabilmek için 'gym diving suit' (Atmosferik dalış kıyafeti) adı verilen ve fiyatı 1 milyon doların üzerinde olan alet getirildi.

Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Yeni Foça Beldesi açıklarında denize düşen T- 37 C tipi uçağı arama çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. Enkazın bulunduğu tahmin edilen Tavşan Adası, Ramadan ve Arslanburnu açıklarının sabah saatlerinde şamandralarla işaretlenmesinin ardından, alan deniz trafiğine kapatıldı. Uçak ve içinde oldukları tahmin edilen pilotların, 125 metre derinlikte oldukları saptanmasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı kurtarma timleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Deniz içinde arama çalışmaları sürerken, uçaklar ve helikopterlerle bir yandan sahil, bir yandan da işaretlenen bölgenin dışı tarandı.

5 ÜLKEDE VAR

Uçağın derinliğinin kesinleşmesini ardından Deniz Kuvvetleri envanterinde bir adet bulunan, değeri 1 milyon doların üzerinde olan ve Türkiye dahil sadece beş ülkede bulunan 'Gym Diving Suit' ile çalışmalara başlandı. Deniz Kuvvetleri yetkilileri, dalgıcın içine girdiğinde 365 metre derinliğe inebildiği kıyafetin arama çalışmalarına katılan TCG Akın ve TCG Işın ile birlikte bölgede bulunduğunu söyledi.

Öte yandan öğleden sonra denizin dibinde ters duran uçaktaki iki pilotun uçak dışında olma ve akıntıyla birlikte sürüklenme ihtimali üzerine arama çalışmaları Yeni Foça Beldesi'nin kıyısına kaydırıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma helikopterleri Yenifoça Körfezi’ne de dalgıç bıraktı. (Vatan)