Karabağlar Belediyesi, Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza attı. Sağlık sektörünün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına hizmet edecek proje, gençlerden de büyük ilgi gördü. İzmir Eczacı Odası ve İzmir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Eczacı Yardımcı Personeli Yetiştirme Kursu" eğitim programına 54 genç katıldı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifikalarını aldı. 256 saatlik eğitim alan eczacı çıraklarının önemli bir bölümü ise kurs aşamasında işe yerleşti.
Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Aydın Mahallesi'nde bulunan eğitim salonunda ücretsiz gerçekleştirilen kurslara katılan 56 genç, sertifikalarına kavuştu. Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu'ndaki törene Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve projenin gerçekleştirilmesine öncülük eden eşi eczacı Fatma Kürüm, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, İzmir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yılmaz da katıldı. Başkan Kürüm, günümüzde uzmanlaşmanın önemine değindi, "Belediyemize çok sayıda iş başvurusu yapılıyor. Artık, 'her işi yaparım' devri bitti. Sosyal belediyecilik anlayışıyla gençlerimize meslek edindirme gayreti içindeyiz. Bu nedenle çeşitli eğitim programları düzenlemeye devam edeceğiz. İlk projemiz, Eczacı Yardımcı Personeli Yetiştirme eğitim programı oldu. Programa katılan gençlerin önemli bir bölümü de daha kurslarını bitirmeden, sertifikalarını almadan işe yerleşti. Yarının geleceği gençlerimize her alanda destek olmayı sürdüreceğiz. Yeter ki gençlerimiz fırsatları iyi değerlendirsin" diye konuştu.

Kalifiye işgücü

Kursu başarıyla tamamlayan 54 genci kutlayan İzmir Eczacı Odası Başkanı Sayılkan ise projeye destek veren Başkanı Kürüm'e de teşekkürlerini iletti. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların önem taşıdığını belirten Sayılkan, "Bizler, sağlık sektöründe hizmet veriyoruz. Dolayısıyla nitelikli kalifiye personelle çalışmanın önemi giderek artıyor. Kursiyerler iletişim, hijyen, eczanelerde kullanılan ilaçlar, bilgisayar programlarına kadar birçok konuda ayrıntılı eğitimden geçirildi. Projenin, Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. İşsizlik ciddi bir sorun. Üniversiteler diplomalı işsizler üretirken biz bu projeyle meslek kazandırıyoruz" dedi.