6. Geleneksel ‘Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor Yemek Yarışması’  La Cigale Restoran da gerçekleştirildi. La Cigale Restoran sahibi Jo Kohen’in jüri başkanlığını yaptığı yarışmanın moderatörlüğünü ise Ertan Görün üstlendi. Sancar Maruflu, Aynur Tartan, Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, Ayçe Dikmen, Doç. Dr. Nilgün Gürkaynak, Ahmet Güzelyağdöken, Anita Angelisanti, Ceren Ağca, Tülin Alevok, Nejdet Polat, Nevzat Peker ve Hayrettin Meydan’dan oluşan jüri üyeleri zeytinyağlı, etli sıcak ve tatlı kategorisinde yemekleri değerlendirdi. 17 katılımcı Ege’ye özgü lezzetleriyle ve muhteşem sunumlarıyla jüri üyeleri oldukça zorladı.

Yüzde % yine birinci

Etli yemek kategorisinde 2 yıldır birinciliği kimseye bırakmayan % Yüz Restoran geleneğini bozmayarak bu yılda birinciliği elde.  Zeytinyağlı yemek kategorisinde Allience Restoran, tatlı kategorisinde ise Sevinç Pastanesi birinciliğe layık gördü.

Zeytinyağlı yemeklerde; Sir Winston Tea House’tan Mediha Yüksel ikinci, Sakız Alsancak Restoran’dan İhsan Koç üçüncü olurken etli yemeklerde; Nicci Restoran’dan Mert Turbil ikinci, Kordon Otel’den Ferit Aşık üçüncü oldu. Tatlılarda ise İpeksi Tatlılar’dan İpek Yatmaz ikinci, Nermin Alabay ise üçüncülüğü elde etti. 
 
Ege kültürünün lezzetleri yaygınlaşacak

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, emeği geçen herkese teşekkür ederek, Ege ve İzmir yemeklerinin tanıtılması için yarışmalara önem verdiğini söyledi. Tartan, “Sağlıklı yaşam ve doğru, güzel yemek hepimizin beklentisi. Ben İzmir ve Ege mutfağını, Seferat yemeğini, kültürlerle, sevgiyle yoğrulmuş mutfağımızı ön plana çıkaracağım. Bunu öne çıkarırsak Türkiye kazanacak. Bu kültür yaygınlaşacak” diye konuştu.   

Alsancak Şenliği iki konserle son buldu

Alsancak Şenliği Dominik Caddesi’nde düzenlenen iki ayrı konserle İzmirlileri eğlenceyle buluşturdu. İzmirliler yağmura aldırış etmeden, Grup Performans ve sonrasında sahne alan Grup Sütlü Kakao’nun şarkılarına eşlik ederek dans etti. Grup Performans’ın solisti Açelya Alan Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Sertab Erener ve son zamanlarda Demet Akalın’ın dillerden düşmeyen Türkan şarkısıyla izleyenleri coşturdu. Her iki grubun konseriyle son bulan 12. Alsancak Şenliği 32 nokta da İzmirlilere unutamayacakları anlar yaşattı. Grup Sütlü Kakao ve Grup Performans da izleyenlerden tam not aldı.