Muğla, Aydın, Afyon, Denizli, Uşak, Manisa ve İzmir’deki kadın kuruluşları temsilcilerinin bir araya geldiği kadın buluşmasında, Anayasa hazırlığında kadınların talepleri ve sürece katılımları, kadına yönelik şiddet, eğitimde 4+4+4 devri, kadın dostu yerel yönetimler, kadınların yerel yönetimlerden beklenti ve talepleri, yerel yönetimlerin kadına yönelik çalışmaları, Kadın Müzesi, Ege Bölgesi’nde kadın örgütlenmesinde sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunulacak. “7. Ege Kadın Buluşması” oturumlar ve atölye çalışmaları şeklinde gerçekleştirilecek.
Modern belediyecilik hizmetleriyle kadınları buluşturan, festivallerle kadın emeğini öne çıkaran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “7. Ege Kadın Buluşması" toplantısına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Kadının toplumsal statüsünün geliştirilmesi adına, yapılacak olan her türlü faaliyetin destekçisiyim” dedi.

Kadınları sosyal yaşamın içine çekmek, emeğinin kazanca dönüşmesini sağlamak amacıyla kadın çarşısı kurmayı planladıklarını da kaydeden Tartan, “En önemlisi de kadın sığınma evi kurarak ihtiyacı olan kadınlara sığınma imkanı sağlamak belediyemizin hedefleri arasında yer alıyor. İnanıyorum ki hedeflerimize en kısa zamanda ulaşacağız" diye konuştu.

Ege Kadın Dayanışma Vakfı Başkanı Türkan Miçoğulları da buluşmada, Türkiye ve Ege Bölgesi'ndeki gelişmelerin kadın gözüyle değerlendirileceğini ve kadın örgütlerinin faaliyetleri ile ilgili deneyimlerinin paylaşılacağını söyledi. İki gün süren toplantı sonucunda alınan kararların bir bildirge ile kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.

Kadın buluşmasına, bölgedeki 85 kadın kuruluşunun temsilcisi, belediyelerin kadın danışma merkezleri, kadın sığınma evi temsilcileri ve yerel yönetimlerde seçilmiş kadınlar davet edildi.