Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KARBEM'i daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirterek, 'Eğitimi karanlığa çevirmek isteyenlere asla müsaade etmemeliyiz' dedi.

Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen KARBEM konserine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları meclis üyeleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Konser öncesinde 2013-2014 öğretim yılında Karbem'de eğitim gören ve çeşitli üniversiteleri kazanan Mehmet Canmaya, Büşra Uzun ve Özge Gür ödüllendirildi. Başarılı öğrenciler ödüllerini Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun elinden aldı.

Fırsat eşitliği sağlayacağız

Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi Yetkilisi Hakkı Karadeniz etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitimde ciddi bir gerileme olduğunu, 7.5 milyon vatandaşın okuma yazma bilmediğine dikkat çekerek  KARBEM olarak amaçlarının dar gelirli ailelerin çocuklarına fırsat eşitliği sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Selvitopu'na da desteğinden dolayı teşekkür eden Karadeniz, 'Ekonomik sıkıntı çeken aileler çocuklarını okula gönderemiyor. Okula gönderenlerin çoğu da çocuklarına iş bulamıyor. Bu sorunların farkına varan Karabağlar Belediyesi 3 yıl önce KARBEM'i  kurdu. Amaç ekonomik gücü olmayan ailelerin çocuklarına eğitim desteği,  hiç olmazsa fırsat eşitliği sağlamaktır. Bu projeyi sahiplenen Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Selvitopu'na teşekkür ediyorum' dedi.