Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın vatandaşların taleplerini dikkate alarak başlattığı düzenleme çalışması Eğridere’nin girişine bambaşka bir hava kattı. Eğridere Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şeker, 50 senedir istedikleri futbol sahası, park ve yeşil alanlara kavuştuklarını söyledi.

Bornova Belediyesi, yerel seçimlerin ardından köy statüsü kaldırılarak mahalleye dönüşen Eğridere’de vatandaşların talep ettiği pek çok düzenlemeyi tamamladı. İzmir büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı Homeros Vadisi’ne giden yol üzerinde bulunan rekreasyon alanında, gençlerin istediği çim saha yapıldı. Hem çim sahadaki maçların izlenebileceği hem de muhteşem manzarasıyla seyir terası işlevi görecek trübünler, arkasındaki ve çevresindeki yeşil alan düzenlemesiyle bütün oluşturdu. Kauçuk zeminli çocuk oyun parkının yanısıra spor aletlerinin de yerleştirildiği rekreasyon alanında mahallelilerin istediği herşey yapıldı. Öte yandan mahallelilerin yerleşim alanı içinde yapılmasını istediği çeşitli düzenleme ve tadilatlar da Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile tamamlandı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, eskiden köy olan yeni mahallelerin eksiklerinin kısa süre içinde tamamlanacağını belirterek, “Sadece Eğridere’de değil ilçemize bağlanan tüm yeni mahallelerde çeşitli çalışmalalar yapıyoruz. Eğridere’de ise yaptığımız çeşitli düzenleme ve tadilatların yanında herkese hitap edecek bir rekreasyon alanı yarattık. Buradaki çim sahamızda gençlerimizin yapacağı maçları, düzenlenecek turnuvaları büyük bir heyecanla izlemek istiyorum” dedi.

HERKES MEMNUN

Eğridere Mahalle Muhtarı Hüseyin Şeker, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya yapılan hizmetler nedeniyle teşekkür ederek, “Yapılan bu düzenlemeyle 50 senedir istediğimiz parkımıza, sahamıza ve yeşil alanlarımıza kavuştuk. Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz bu hizmetten çok memnun” dedi. Muhtar Şeker, yaşanan değişimi, “Buralar eskiden dağ idi şimdi bahçe oldu” sözleriyle dile getirdi. Eğridereliler de yapılan düzenlemeden memnuniyet duyduklarını söyledi.