2001 yılında 288 öğrenciyle yola çıkan ve bugün 6 fakültesinde 6 bin 155 öğrenciye eğitim veren İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, onuncu yıl dönümü öncesinde İletişim Fakültesi öğrencilerine röportaj verdi. Başkan Demirtaş,  İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri tarafından çıkarılan "Univers Gazetesi" için üçüncü sınıf öğrencileri Eda Şahin ve Nilay Aygün'ü makamında ağırladı. Her fırsatta bugüne kadar yaptığı ve en büyük eserim olarak nitelendirdiği İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin zorlu kuruluş hikayesini anlatan ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Demirtaş, gelecek planlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Önemli bir ara duraktayız

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin kuruluşunun onuncu yılının çok önemli olduğunu ve aynı zamanda bir dönüm noktası olduğunu belirten Ekrem Demirtaş, yıl sonunda yapılacak anket ve workshop ile "İzmir Ekonomi Üniversitesi"nin vardığı noktayı tespit edeceklerini söyledi. Büyük yolculukların küçük adımlarla başladığını hatırlatan Başkan Demirtaş, "Dünyada isim yapmış üniversitelerin geçmişleri, 300-400 yıl öncesine dayanıyor. Biz henüz 10 yaşındayız.  Bu üniversiteyi kurarken zorlu ve uzun bir yolculuğa çıktığımızı biliyorduk.  Ancak büyük yolculuklar küçük adımlarla başlar. Bu yolculukta ara duraklar çok önemlidir. Bu yıl üniversite olarak bir ara duraktayız. Nereye geldik, nereye gitmeliyiz? Bu yıl bizim için çok önemli. Eğitim dönemi tamamlandığında, yapacağımız anket ve workshop ile geldiğimiz noktayı ortaya çıkartarak, daha önce hazırlanmış olan 2014 stratejik planını daha da ileriye götürecek bir gelecek planı oluşturacağız" diye konuştu.

Yıllık bütçemiz 50 milyon dolar

İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2001 yılında 3 milyon 150 bin dolar destek ile kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yıllık bütçesi bugün 50 milyon dolara ulaştı.  Kazanılan tüm paranın yine eğitim ve öğrenciler için harcandığını önemle vurgulayan Başkan Demirtaş, , tüm yatırımların daha bir eğitim ve fiziki imkanlar için kullanıldığını söyledi.  Üniversitenin her yıl yenilenerek, teknolojik donanımının arttırılarak güncellendiğini de sözlerine ekleyen Ekrem Demirtaş, "Üniversiteyi kurarken de bugün de eğitim kalitesini arttırmak adına hiçbir masraftan kaçınmadık. Öğrencilerimiz en iyi sıralarda otursun, en son teknoloji ürünlerini kullanarak eğitimlerini tamamlasın istedik.  Bu nedenle de üniversite her yıl yenilenerek, imkanları arttırıldı. Üniversitenin bütçesi 2011 yılında 50 milyon dolara ulaştı. Bu parayı da yine eğitim için harcıyoruz" dedi.

Güzelbahçe kampusu sosyal ve sportif tesis alanı olacak

Üniversitenin en büyük sorunlarından birinin kampus olduğunu ifade eden Başkan Demirtaş, imar izni alınamayan Güzelbahçe'deki arsayı sosyal ve sportif tesis alanı olarak değerlendirerek öğrencilerin hizmetine sunacaklarını söyledi. Ekrem Demirtaş, Güzelbahçe'deki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu imar kararı doğrultusunda arazide ağaçlandırma çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını kaydederek, "Şu anda Balçova kampusümüzde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi binasının da tamamlanmasıyla inşaat yapacak yerimiz kalmadı.  Zaten 6 bin 500 – 7 bin öğrenci kapasiteli olarak hesaplanmış bir alana sahibiz. Bu alanda da maalesef öğrencilerimizin yararlanabileceği sportif ve sosyal alanlarımız sınırlı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu imar kararına saygı duyarak, yapı inşa etmeden, arsayı tenis kortlarının, basketbol sahalarının olduğu, öğrencilerin her türlü sporu yapabileceği, sosyal bir kampüse dönüştüreceğiz" diye konuştu.

Burslu öğrenci sayısı artacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde yaklaşık 800 öğrencinin burslu okuduğuna dikkat çeken Başkan Demirtaş, gelecek eğitim döneminde full burs ve yüzde 50 burs sayısını arttıracaklarını söyledi.  Üniversitenin eğitim kalitesinin artması kadar öğrencilerin başarı oranının daha da yükselmesi gerektiğini vurgulayan Ekrem Demirtaş, "Eğitim ve öğretim kalitesini daha da yukarı çekmek adına verdiğimiz burs sayısını arttıracağız. Daha çok full burs ve yüzde 50 burs vererek, öğrencilerin çıtasını daha da yükselteceğiz. Çünkü bizim en büyük yatırımımız öğrencilerimiz. Farklı branşlarda öğrencilerimizin kazandığı başarılar üniversitenin adını öne çıkaran ve her geçen yıl daha da büyümesine arttıran en önemli etkenlerden biri.  Tüm bölümlerdeki öğrencilerimiz yıl boyunca kazandıkları başarılar ile bizi gururlandırıyor. Girişimci öğrenciler yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolda, doğru adımlar attığımızı görüyoruz. Öğrencilerimizin hayata başarılı bir şekilde atılmasını istiyoruz. Dünya Üniversitesi olma hedefiyle yürüdüğümüz bu yolda, öğrencilerimizin başarılarıyla adından söz ettirmesini temenni ediyorum" dedi.