Yapılan otopside, Yenici'nin vücudunun bir çok yerinde, sert bir cisimle vurulma sonucu oluşan izler bulunduğu ve boğulmak istendiği tespit edildi. Yenici'nin ölümüyle ilgili şüpheli olarak gözaltına alınan 66 yaşındaki eşi M.Y. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Zübeyde Hanım Caddesi Numara 110'daki Çiğdem Apartmanı'nın 8 numaralı dairesinde dün bir kişinin ölü bulunduğu ihbarını alan polis, olay yerine gittiğinde, ölen kişinin eşiyle yaşayan emekli polis memuru Yalçın Kaya Yenici olduğunu belirledi. Rahatsızlığı nedeniyle gözlerinin görmediği ve yatalak olduğu öğrenilen Yenici'nin yüzü, boynu ve vücudunun çeşitli yerlerinde bazı izlere rastlanması üzerine, ölümü şüpheli bulunup otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bu arada yaşlı adamın eşi M.Y. de ifadesine başvurulması için Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Yenici'nin otopsisi tamamlanırken, ilk belirlemelere göre genel travma sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi. Yenici'nin vücudunun birçok yerinde, darp ya da sert bir cisimle vurulma sonucu oluşan izler bulunduğu ve boğulmak istendiğinin belirlenmesi üzerine, şüpheli olarak gözaltında tutulan eşi M.Y.'nin ifadesine başvuruldu. Ancak M.Y.'nin eşinin ölümüyle bir ilgisinin olmadığını dile getirdiği öğrenildi. M.Y. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.