45 branşta 3 bin 265  kursiyerin katıldığı bu kurslardan en ilgi çekicileri arasında Pastacı Çırağı Kursu yer alıyor. Yaşları 28 ile 56 arasında değişen kursiyerler, eğitmen Ebru Çakmar önderliğinde birbirinden ilginç tasarımlı pasta, kurabiye ve hamur işleri yapıyor.

Angry Birds'den Şirinler'e kadar sıra dışı pasta ve kurabiyeler yapan kursiyerlerin kimi emekli olduktan sonra hobi amaçlı, kimi ise aile bütçesine destek sağlamak için kurslara kayıt olduğu söylüyor. Genci yaşlısıyla hepsinin ortak hedefi ise boş zamanlarını değerlendirirken hem sosyalleşmek hem de yeni meslek öğrenmek.

Pastacı oldu, misafirleri arttı


Kursun en "kıdemli" öğrencisi 56 yaşındaki Yaşar Aksoy, "Emekli olduktan sonra hobi olarak pastacılığa merak sardım. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Misafirlerim, burada öğrendiklerimle yaptığım pastaları çok beğeniyor. Kurslardan sonra gelenim gidenim arttı" diye konuştu.

2 çocuk annesi Nadire Demirtaş ise kurslara aile bütçesine destek olmak için katıldığını belirterek, "Burada öğrendiklerimi ticarete dönüştürmek istiyorum. Pasta yapımı konusunda bilgim vardı ama burada püf noktalarını öğrendim. Her şeyin eğitimlisi iyidir. Kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almak istiyorum. Sonra da kendi işyerimi açmayı hedefliyorum" dedi.

Kursun en genci 28 yaşındaki Hatice Ökçü de kursla ilgili düşüncelerini şöyle özetledi: "Hem okuyorum hem çalışıyorum. Pastacılığa çocukluğumdan beri ilgim vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin evime yakın kurs açtığını öğrenince hiç düşünmeden kayıt oldum. Burada hem pasta yapımını öğreniyorum hem de yeni arkadaşlar ediniyorum. Pastacılık çok emek isteyen bir sektör."

14 bin 850 mezun  verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları (İZMEB) çerçevesinde 2013 döneminde 45 branş açıldı. Bu kurslarda halen 934'ü çocuk, 2 bin 331'i yetişkin olmak üzere 3 bin 265 kursiyer eğitim görüyor. Yıl içinde ve yılsonunda yapılan sınavlarda başarılı olan kursiyerler,  Milli Eğitim Bakanlığı  onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifika alan kursiyerler, bir iş yerinde ya da kendi atölyelerinde çalışma imkanına sahip oluyor. İZMEB'ten 2006-2013 yılları arasında  14 bin 850 kursiyer mezun olarak sertifika aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurs merkezleri Çamdibi, Evka 1, Evka 4, Toros, Çiğli, Egekent, Karabağlar, Gaziemir ve Kültürpark'ta bulunuyor.